#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Statiny – pilíř hypolipidemické terapie v prevenci kardiovaskulárních příhod

Předpokládaný čas: 45 minut
Ohodnoceno:
Datum publikace: 21. 7. 2020
Pro možnost absolvování on-line kurzu je třeba se přihlásit.

Podmínky splnění

Jak uplatnit kredity?

Úvod ke kurzu

Kurz rozšiřuje povědomí o stratifikaci kardiovaskulárního rizika a nutnosti jeho intervence, a to jak v primární, tak sekundární prevenci aterosklerotických kardiovaskulárních onemocnění. Tyto jsou podmíněny řadou rizikových faktorů, přičemž za jediný kauzální rizikový faktor se považuje cholesterol, respektive LDL-cholesterol, jehož snížení je spojeno nejen s poklesem KV morbidity, ale i mortality. Zlatý standard léčby dyslipidemií pak představují právě v kurzu diskutované statiny.


Autor kurzu: 
MUDr. Martin Šatný Medailonek autora kurzu

MUDr. Martin Šatný po ukončení studia na 1. lékařské fakultě Univerzity Karlovy v roce 2016 nastoupil jako postgraduální student na III. interní kliniku 1. LF UK a VFN v Praze. Ve své doktorandské práci se věnuje problematice markerů progrese aterosklerózy v různých definovaných populacích. Je členem pracovní skupiny Centra preventivní kardiologie, kde se věnuje zejména poruchám lipidového metabolismu. Aktivně spolupracuje na projektu MedPed, který sdružuje pacienty s familiární hypercholesterolemií.

Je členem České společnosti pro aterosklerózu, European Atherosclerosis Society či České lékařské společnosti Jana Evangelisty Purkyně.

Odborná garance: prof. MUDr. Michal Vrablík, Ph.D.
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#