#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Kolik stojí zdraví? Aneb proč je transparentnost výrobce doplňků stravy klíčová

16. 1. 2024

Společnost Pharma Nord je jedním z nejznámějších evropských výrobců doplňků stravy. Důvodem, proč si spotřebitelé i vědci vybírají přípravky této společnosti, je jejich spolehlivá dokumentace a kvalita.

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

  

Miliony lidí na celém světě užívají každý den alespoň jeden doplněk stravy, aby podpořili své zdraví. Většina uživatelů však neví, zda si platí za kvalitu, nebo vyhazuje peníze oknem ven. Většina doplňků stravy na trhu bohužel postrádá jakýkoli vědecký důkaz, že se jejich účinné látky vstřebávají do krve a že fungují tak, jak se očekává. Abychom byli zcela upřímní, tato otázka ani není hlavním zájmem výrobců doplňků stravy, protože na rozdíl od farmaceutického průmyslu nejsou povinni účinnost svých produktů dokládat.

Důvěra a jistota – priorita pro každého spotřebitele

Společnost Pharma Nord však zvolila jiný přístup: „Cítíme velkou odpovědnost vůči našim spotřebitelům, chceme jim dodat zaručenou kvalitu.“ Od svého založení v 80. letech 20. století si stanovila nekompromisní zásadu – každý přípravek v jejím portfoliu musí být založen na vědeckém výzkumu. Navíc klade důraz na průkaznost biologické dostupnosti, bezpečnosti a účinnosti každého produktu.


Pharma Nord vyrábí všechny své produkty v plném souladu s nejpřísnějšími standardy, kterými jsou směrnice kvality a kontroly používané při výrobě léčiv, známé jako pravidla GMP (good manufacturing practice). Pharma Nord však nevyrábí pouze doplňky stravy, ale také řadu léčiv, jako je glukosamin, vysoce dávkovaný selen, koenzym Q10 a další. Namísto používání dvou různých výrobních protokolů – jednoho pro léčivé přípravky a druhého pro doplňky stravy – se společnost rozhodla aplikovat farmaceutický standard pro všechny své přípravky. Toto rozhodnutí s sebou nese i zvýšené náklady na výrobu.

Neriskujte, zajímejte se

Koupíte-li si o polovinu levnější doplněk stravy, který nemá žádnou ověřenou dokumentaci, ve výsledku neušetříte. Dokumentace je klíčová a dnes je stále více spotřebitelů připraveno zaplatit vyšší cenu za přípravky, na něž se mohou spolehnout. Také vědečtí pracovníci dobře vědí, že se vyplatí vybírat pro své studie kvalitní produkty. Jaký smysl má provádět výzkum, když používáte produkty, u nichž není zajištěna potřebná vstřebatelnost?

Cesta k úspěchu – důvěryhodné studie potvrzují kvalitu

Přelomová studie KiSel-10, realizovaná skandinávskými vědci, představuje významný příklad výzkumu provedeného s ověřenými produkty. V této studii byly použity patentované selenové kvasnice (SelenoPrecise s potvrzenou vstřebatelností 89 %) a patentovaný koenzym Q10 (Bio-Quinon Q10) od společnosti Pharma Nord. Výsledky této studie, publikované v International Journal of Cardiology, potvrdily nejen kvalitu, ale také vysokou vstřebatelnost obou doplňků stravy.

Stejně tomu bylo i v případě studie Q-Symbio, která byla zveřejněna v časopisu JACC Heart Failure v roce 2014. V této studii byl Bio-Quinon Q10 vybrán díky své prokázané kvalitě a výsledky také potvrdily jeho očekávaný účinek. Tento přípravek sám o sobě disponuje více než 75 studiemi na lidech, z nichž 26 je považováno za zlatý standard ve výzkumu.

Patentovaná výroba koenzymu Q10

Každá surovina koenzymu Q10, bez ohledu na její kvalitu, se v těle obtížně vstřebává. Skládá se totiž z velkých nažloutlých krystalů tvořených shluky molekul Q10. Takové krystaly naše trávicí soustava nedokáže vstřebat. Pokud tedy spolknete kapsli s Q10, jehož molekuly jsou slepené do velkých hrudkových krystalů, většina látky pouze projde trávicím traktem. Tomu se dá předejít pomocí vysoce specializovaného výrobního procesu, během něhož surovina koenzymu Q10 prochází speciálním tepelným zpracováním. Dánská společnost Pharma Nord je jediný výrobce Q10, který tuto jedinečnou výrobní technologii využívá. Tento výrobní proces si nechala patentovat a má výhradní právo na jeho používání.


Činy hovoří hlasitěji než slova

Studie prokazující vstřebatelnost produktů jsou velmi důležité, avšak skutečným důkazem jsou studie provedené na lidech, ve kterých vědci sledují konkrétní účinky. Právě zde, v souladu s nejvyššími vědeckými standardy, se prokazuje, že produkty skutečně fungují. Společnost Pharma Nord se od samého počátku rozhodla investovat do dokumentace kvality svých produktů. Díky tomu mohla poskytnout jak aktivní přípravky, tak placebo pro řadu studií v různých oblastech, včetně kardiologie, revmatologie, stomatologie a neurologie.

Vědecká odpovědnost v každé tabletě: dokumentace bez kompromisů

Pověst společnosti Pharma Nord je nepochybně výsledkem tvrdé a vytrvalé práce: „Nikdy neriskujeme. Jakmile suroviny dorazí do závodu, jsou umístěny do karantény, dokud neprojdou kompletní kontrolou. Pouze pokud splní naše vysoké standardy kvality, mohou být uvolněny do výroby. I když si vybíráme spolehlivé a renomované dodavatele surovin, ani to není vždy zárukou kvality. Všechny suroviny musejí projít interní a externí kontrolou, abychom mohli doložit, že plně odpovídají našim požadavkům.

Jako společnost děláme vše, co je v našich silách, abychom poskytli důkazy o kvalitě, bezpečnosti a účinnosti. Spotřebitelé to vědí, a stejně tak i vědci. Jejich doporučení jsou pro nás klíčová. Zpětná vazba od zákazníků má téměř stejnou sílu jako dokumentace, ale nakonec se skutečná hodnota prokazuje až při samotném užívání přípravků.“

(pr)



Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#