OBSAHOVÉ LÁTKY LISTOV LIGUSTRUM LIGUSTRUMDELAVAYANUM DELAVAYANUM HARIOT.


Constituents of Ligustrum delavayanum Hariot.

From the chloroform part of Ligustrum delavayanum Hariot. leaves five constituents were isolated:
tyrosol, esculetine, kempferol-7-O-rhamnoside, quercetine-3-O-glucoside, and quercetine. Furthersix constituents (probably malvidine, two secoiridoid glycosides, caffeic acid monosaccharide ester,quercetine monoglycoside (no hyperoside), and quercetine diglycoside (no rutinoside)) were isolatedfrom the methanolic part of above mentioned drug.

Key words:
Ligustrum delavayanum – phenolic constituents – flavonoids


Autoři: M. Nagy;  S. Baróniková;  D. Grančai
Působiště autorů: Katedra farmakognózie a botaniky Farmaceutickej fakulty Univerzity Komenského, Bratislava
Vyšlo v časopise: Čes. slov. Farm., 2001; , 283-285
Kategorie: Články

Souhrn

Z chloroformového podielu listov Ligustrum delavayanum Hariot. sa izolovalo päť fenolickýchobsahových látok: tyrozol, eskuletín, kempferol-7-O-ramnozid, kvercetín-3-O-glukozid (izokvercitrín) a kvercetín. Ďalších šesť izolátov s predbežne navrhnutou štruktúrou: malvidín, dva sekoiridoidové monoglykozidy, monosacharidový ester kyseliny kávovej, diglykozid kvercetínu (nie rutinozid)a monoglykozid kvercetínu (nie hyperozid) sa izolovalo z metanolového podielu listov.

Klíčová slova:
Ligustrum delavayanum – fenolické látky – flavonoidy

Plné znění tohoto článku není v digitalizované podobě.
V případě zájmu kontaktujte NTO ČLS JEP, které vám může poskytnout sken časopisu.

Štítky
Farmacie Farmakologie

Článek vyšel v časopise

Česká a slovenská farmacie


2001 Číslo 6

Nejčtenější v tomto čísle
Kurzy

Zvyšte si kvalifikaci online z pohodlí domova

Antiseptika a prevence ve stomatologii
nový kurz
Autoři: MUDr. Ladislav Korábek, CSc., MBA

Diagnostika a léčba deprese pro ambulantní praxi
Autoři: MUDr. Jan Hubeňák, Ph.D

Snímatelné zubní náhrady a fixační krémy
Autoři: doc. MUDr. Hana Hubálková, Ph.D.

Nová éra v léčbě migrény
Autoři: MUDr. Eva Medová, MUDr. Tomáš Nežádal, Ph.D.

Význam nutraceutik u kardiovaskulárních onemocnění
Autoři:

Všechny kurzy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Nemáte účet?  Registrujte se

Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se