#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Novinka v preskripci antivirotik pro léčbu a prevenci progrese COVID-19

29. 12. 2022

Rádi bychom Vás informovali, že od 1. 1. 2023 je nově možné předepsat přípravek PaxlovidTM (nirmatrelvir/ritonavir) na recept/e-recept. Pacienti si mohou lék vyzvednout v běžné síti lékáren. K této změně došlo na základě opatření obecné povahy vydaného Ministerstvem zdravotnictví ČR. Detailní informaci o vydaném opatření naleznete ZDE

MZ ČR stanovuje léčivému přípravku následující podmínky úhrady: LP je hrazen u dospělých pacientů s prokázaným mírným a středně těžkým onemocněním COVID-19, kteří jsou ve vysokém riziku progrese do závažného onemocnění s potřebou hospitalizace (včetně osob dříve očkovaných proti COVID-19), pokud splňují následující kritéria: pozitivita testu na SARS-CoV-2 (antigenní či PCR), období do 5 dnů od nástupu příznaků COVID-19, klinický stav nevyžadující hospitalizaci pro COVID-19 (na pacienty, kteří jsou hospitalizováni z jiného důvodu než pro COVID-19, se vztahují identická kritéria podání jako na nehospitalizované osoby), klinický stav nevyžadující léčebné podáváni kyslíku pro COVID-19, příznivá dlouhodobá prognóza.

Opatření je platné od 31. 12. 2022 do 31. 12. 2023 a je vykonatelné vydáním seznamu k 1. 1. 2023. Tento krok přispěje k lepší dostupnosti, a tím i včasnému zahájení terapie onemocnění COVID-19 u rizikových pacientů.



Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#