#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

OSL nejsou jen odborná setkání


Vyšlo v časopise: Čas. čes. lék., 90, 2018, č. 7-8, s. 31

Dne 24. 6. odpoledne pořádala kolegyně Jana Martinásková, členka představenstva OSL Nový Jičín, exkurzi pro rodiny s dětmi do Vodního mlýna Wesselsky.

Vracela jsem se ten den s rodinou z Jižní Moravy a váhala, zdali jet na další výlet, anebo si raději v klidu vybalit a odpočinout po náročném víkendu. Nakonec děti jasně rozhodly, že jedeme. Po malých potížích s dopravou jsme do mlýna dorazili se zpožděním, a tak jsem děti jen odevzdala na prohlídku pro malé a přidala se k dospělým. Zpočátku jsem si říkala, jestli to děti bez rodičů zvládnou, ale vyprávění majitele mlýna mne zcela pohltilo. Nakonec se tato varianta prohlídky jevila jako nejlepší možná – nikdo neměl žízeň ani hlad, nikdo nevyrušoval, nikdo nechtěl na záchod apod. Jako rodiče jsme si naplno vychutnali zábavnou a zároveň poučnou exkurzi a děti za námi si užívaly své vyprávění s pohádkovými příběhy. Dostaly velkou pochvalu od milé průvodkyně za vzorné chování a bystré dotazy. Jako rodiče i prarodiče jsme se náležitě pyšnili. Po troše dějepisu se děti zabavily různými úkoly s pohádkovými bytostmi – u krtečka malovali vše, co k mlýnu patří, bába kořenářka je vyzkoušela z bylinek, divoký čertík je prohnal po okolí a vodníci vyzkoušeli jejich zručnost. Všichni se velmi bavili a děti byly po velkém fyzickém i psychickém vypětí náležitě odměněny. Rozdělali jsme oheň, opekli buřty a chleba, popovídali si s kolegy a užívali volna. Nádherné nedělní odpoledne, co víc bych si mohla přát.

Osoby a obsazení (zleva): Květinářka – Alena Grodzová, Čertice –
Jana Martinásková, Vodník – Martina na Kopřivová, Krteček – Ivana
Sokolová, Rusalka – Monika Besedová.
Osoby a obsazení (zleva): Květinářka – Alena Grodzová, Čertice – Jana Martinásková, Vodník – Martina na Kopřivová, Krteček – Ivana Sokolová, Rusalka – Monika Besedová.

Opět jsem se přesvědčila, že úspěšnost každé akce závisí na lidech. V OSL Nový Jičín, v tom našem, jsou báječní kolegové, kteří mají stále chuť něco podnikat, scházet se i jinde než na odborných akcích a vymýšlet výlety pro celé rodiny. Přišli všichni, kteří chtěli strávit neděli trochu jinak a podpořit dobrou myšlenku kolegyně Jany Martináskové.

Děkuji vám všem, kteří jste se podíleli na organizaci a hlavně tobě, Jani, za nápad a jeho skvělou realizaci. Všichni jsme byli moc rádi, že jsme tam mohli být.

Zuzana ČECHOVÁ, OSL Nový Jičín


Štítky
Farmacie Farmakologie Farmaceutický asistent

Článek vyšel v časopise

Časopis českých lékárníků

Číslo 7-8

2018 Číslo 7-8
Nejčtenější tento týden
Nejčtenější v tomto čísle
Kurzy

Zvyšte si kvalifikaci online z pohodlí domova

Hypertenze a hypercholesterolémie – synergický efekt léčby
nový kurz
Autoři: prof. MUDr. Hana Rosolová, DrSc.

Multidisciplinární zkušenosti u pacientů s diabetem
Autoři: Prof. MUDr. Martin Haluzík, DrSc., prof. MUDr. Vojtěch Melenovský, CSc., prof. MUDr. Vladimír Tesař, DrSc.

Úloha kombinovaných preparátů v léčbě arteriální hypertenze
Autoři: prof. MUDr. Martin Haluzík, DrSc.

Halitóza
Autoři: MUDr. Ladislav Korábek, CSc., MBA

Terapie roztroušené sklerózy v kostce
Autoři: MUDr. Dominika Šťastná, Ph.D.

Všechny kurzy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#