#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Lékárníci, kteří to zkusili…


Vyšlo v časopise: Čas. čes. lék., 93, 2021, č. 10, s. 30

V právě proběhnuvších volbách kandidovalo i několik lékárníků, členů Komory. Ve chvíli, kdy jsme ještě nevěděli, jak uspěli, jsme je oslovili s malou anketou.

1. Proč jste se rozhodli kandidovat?

2. Co byste chtěli udělat pro české lékárníky, pokud byste byli zvoleni do poslanecké sněmovny?

3. Jak myslíte, že volby dopadnou?


PharmDr. Jiří Gregor

1. Když jsem jako komunální politik-lidovec dostal od svého okresního a posléze i krajského výboru důvěru, nemusel jsem o své kandidatuře do parlamentu vůbec přemýšlet. Současná vláda je ukázkou naprosto bezprecedentní kanibalizace státních institucí firmou pana premiéra. To považuji za nepřijatelné a vstupem do politiky tohle chci změnit. Ohrožena je i samotná demokracie v naší zemi. V její prospěch se chci angažovat.

2. Lékárníci si zaslouží jistotu rozvoje svých pracovních kompetencí a adekvátní ocenění své práce. Z doby svého působení v minulém představenstvu Komory mám o situaci velmi dobrý přehled.

3. To opravdu nevím. Očekávám těsný výsledek. Klíčové bude, kdo přeleze 5 %. Pokud profikorupční hnutí ANO s Tomiem ­pošlou do věčných lovišť komunisty, socialisty, plukovníky a Volný blok, bude dobře. V případě, že bude mít Andrej většinu, pak Bůh ochraňuj tuto zemi.


PharmDr. Elena Nováková

1. Kandiduji za ČSSD v Pardubickém kraji. Kandidátní listina č. 5, pozice 17. Rozhodla jsem se kandidovat proto, že jsem přesvědčena, že lékárníci by měli mít v PS svého zástupce.

2. Co bych chtěla pro české lékárníky udělat? Vše, co bude potřeba.


PharmDr. Miloslav Vrzal

1. Kandidovat jsem se rozhodl, protože jsem přesvědčen, že když člověk dostane šanci něco udělat pro lidi, něco změnit, zlepšit, měl by do toho jít. A zakonodárce má úplně jiné možnosti, čeho může dosáhnout. I když kandiduji z 20. místa kandidátky, přistupuji k volební kampani se vší vážností a plným nasazením, protože preferenční hlasy mohou změnit i poslední místo v první. Zároveň přeji všem kolegům, kteří taky kandidují, co nejlepší výsledek. Bylo by určitě prospěšné, mít v parlamentu své zástupce.

2. Pokud bych byl zvolen do PSP ČR, budu se snažit, aby se náš obor stal jedním z hlavních pilířů zdravotnické prevence, včetně prosazení úhrad za tyto výkony od zdravotních pojišťoven. Myslím si, že my lékárníci jsme schopni tuto úlohu beze zbytku zvládnout – což jsme mimochodem dokázali i v době pandemie – a jistě by nám to jako stavu přineslo i větší míru celospolečenského uznání. Rád bych také prosadil změny v systému odměňování lékáren v podobě stálé platby za výdej. A nepochybně potřebná by byla i větší spolupráce zákonodárného sboru, potažmo vlády s naší komorou.

3. Týden před volbami mám tento tip na výsledky: 1. ANO 2011, 2. SPOLU, 3. Piráti+STAN, 4. SPD, 5. KSČM, 6. ČSSD, 7. Přísaha.


Štítky
Farmacie Farmakologie Farmaceutický asistent

Článek vyšel v časopise

Časopis českých lékárníků

Číslo 10

2021 Číslo 10
Nejčtenější tento týden
Nejčtenější v tomto čísle
Kurzy

Zvyšte si kvalifikaci online z pohodlí domova

Hypertenze a hypercholesterolémie – synergický efekt léčby
nový kurz
Autoři: prof. MUDr. Hana Rosolová, DrSc.

Multidisciplinární zkušenosti u pacientů s diabetem
Autoři: Prof. MUDr. Martin Haluzík, DrSc., prof. MUDr. Vojtěch Melenovský, CSc., prof. MUDr. Vladimír Tesař, DrSc.

Úloha kombinovaných preparátů v léčbě arteriální hypertenze
Autoři: prof. MUDr. Martin Haluzík, DrSc.

Halitóza
Autoři: MUDr. Ladislav Korábek, CSc., MBA

Terapie roztroušené sklerózy v kostce
Autoři: MUDr. Dominika Šťastná, Ph.D.

Všechny kurzy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#