#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Přesnídávka s prezidentem


Vyšlo v časopise: Čas. čes. lék., 95, 2023, č. 5, s. 13


18. dubna uspořádala ČLnK v Galerii Louvre tzv. brunch s prezidentem. Pokud nejste zběhlí v marketingové a P. R. terminologii, tak brunch je anglický výraz pro přesnídávku, jídlo pozdního rána nebo časného dopoledne, prostě přesnídávka, na kterou si pozvete prezidenta nebo kohokoliv důležitého. V tomto případě si ale prezident pozval předem vybrané novináře. (U pozdní snídaně asi taky nechcete mít kdekoho.) Komora už učinila s touto formou mediální prezentace dobrou zkušenost a po poslední přesnídávce je naprosto jisté, že se brunch zařadí k pravidelným a velmi úspěšným setkáním komorového vedení a novinářů.

(zpo)


Do Galerie Louvre, která se nachází o poschodí níž pod proslulou pražskou kavárnou, byli jmenovitě pozváni novináři, kteří se zabývají zdravotnickou problematikou. Už to, že dorazili prakticky všichni a ze všech důležitých médií, byl signál, že tento formát je mezi novináři oblíbený. (Navíc ze zkušenosti vím, že mnozí příliš nesnídají, takže pozdní přesnídávka je jejich glykémií nadšeně vítána.) Občerstvení bylo jako vždy v Louvre excelentní. Kolem stolu se sesedli novináři z ČT, Novy, Primy, ČTK, Práva, Blesku, Medical Tribune a dalších médií. K dispozici jim byl prezident Aleš Krebs, viceprezident Martin Kopecký, tisková mluvčí Michaela Bažantová a nově i tvář komorové kampaně, lékárnice z Valašských Klobouk Jana Horáková. Hlavním tématem úvodní přednášky i následných diskuzí bylo financování lékáren a odměňování lékárníků.

A rozdíl mezi brunchem a běžnou tiskovou konferencí? Brunch je mnohem civilnější, důvěrnější, účastníci jsou na sebe mnohem hodnější a při vysvětlování trpělivější. Zejména to poslední bych zdůraznil. Novináři jsou taky jenom lidé a problematika financování českého lékárenství je pro laické pochopení velmi složitá. Při přesnídávce je čas a chuť vysvětlovat i zdánlivé banality, na které by se třeba novinář při oficiální tiskové konferenci styděl zeptat. Je to takové přátelské poklábosení, které ale, jak se ukázalo, přináší komorové prezentaci mnohem bohatší a chutnější ovoce než drahé a často přehnaně dramatické tiskové konference. Následný dosah brunche byl ve všech médiích velký a v příspěvcích se kupodivu projevilo i pochopení pro aktuální problémy lékárníků.


Štítky
Farmacie Farmakologie Farmaceutický asistent

Článek vyšel v časopise

Časopis českých lékárníků

Číslo 5

2023 Číslo 5
Nejčtenější tento týden
Nejčtenější v tomto čísle
Kurzy

Zvyšte si kvalifikaci online z pohodlí domova

Hypertenze a hypercholesterolémie – synergický efekt léčby
nový kurz
Autoři: prof. MUDr. Hana Rosolová, DrSc.

Multidisciplinární zkušenosti u pacientů s diabetem
Autoři: Prof. MUDr. Martin Haluzík, DrSc., prof. MUDr. Vojtěch Melenovský, CSc., prof. MUDr. Vladimír Tesař, DrSc.

Úloha kombinovaných preparátů v léčbě arteriální hypertenze
Autoři: prof. MUDr. Martin Haluzík, DrSc.

Halitóza
Autoři: MUDr. Ladislav Korábek, CSc., MBA

Terapie roztroušené sklerózy v kostce
Autoři: MUDr. Dominika Šťastná, Ph.D.

Všechny kurzy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#