#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Motolské jamky 2023


Vyšlo v časopise: Čas. čes. lék., 95, 2023, č. 11, s. 32

Od pátku 3. listopadu do soboty 4. listopadu se konal XXXII. Sjezd lékárníků. Představenstvo a Čestnou radu a Revizní komisi jsme zvolili překvapivě rychle. Diskuze probíhaly vcelku poklidně a kultivovaně. Udělilo se čestné členství. Přivítáni byli vážení hosté. Předaly se květiny. Delegáti odhlasovali a schválili, co bylo v plánu. A také si sjezd doslova odseděli. Na takový sjezd přijedete, zaregistrujete se, ubytujete se, vyfasujete hlasovací zařízení, letos navíc i volební lístky a posadíte se. Přestávky jsou krátké. Většinou se během nich občerstvíte, osvěžíte, natočíte si kávu a zamíříte zpět do jednacího sálu.


A protože sjezdy jsou všeho všudy sedací a na pozornost celkem náročné, vytvořili jsme s kolegy tradici. Tradičně se setkáváme na běžeckém závodě Motolské jamky, který se příhodně koná v neděli, která následuje po náročném a duševně vyčerpávajícím sjezdu delegátů. Vyslaní delegáti mají možnost pročistit si hlavu. Připojují se k nim i další motolští kolegové, a to nejen z lékárny. Běžce jsme v průběhu let rozšířili i o naše partnery a děti. Pravidelně za námi dojíždí i kolega, který se přestěhoval na Moravu. V týmu máme nejen běžce, ale i podporovatele na trati a dvorního fotografa. Většina z nás běžců si troufá pouze na dva dvou a půl kilometrové okruhy. Najdou se i odvážlivci, kteří zaběhnou okruhy čtyři. Terén je běžecky náročný, s dlouhými táhlými kopci. Pokud jste běžec pouze rekreační, na trati zažijete i chvíle těžší, krizové. Perete se sami se sebou, s počasím, však to všichni známe. Hecujete se s kolegy navzájem a máte před očima jedinou vidinu, cílovou pásku. Na druhou stranu, kdy má člověk možnost, zaběhat si po golfovém hřišti? V listopadu jsou výhledy krásné díky podzimní přírodě, pro nás motolské povýšené tím, že je dobře vidět naše domovská nemocnice. Je to skvělá příležitost k načerpání sil do nového pracovního týdne, ke stmelení kolektivu a k možnosti poznat se i z jiné než pracovní stránky. I když se naše jména většinou nepohybují na stupních vítězů, končíme naše setkání s úsměvem na tváři. Zahřejeme se teplou polévkou, či čajem a loučíme se větou: Tak zase zítra.

Rovněž delegáti by se mohli loučit se sjezdem větou: Tak zase za rok.

Nově zvolenému představenstvu Komory přeji za OSL Praha 5 hodně sil pro překonání krizí na trati. Věřím, že vyhlídky máme jako lékárníci, navzdory občasné nepřízni společenského počasí, dobré. Tento běh je trochu delší než okruhy v Motolských jamkách, přesto stojí za to jej běžet. Běžet ho tak, abychom jej mohli zakončit s úsměvem na tváři a pocitem, že to stálo za to.

Za OSL Praha 5 
PharmDr. Petra Čechová



Štítky
Farmacie Farmakologie Farmaceutický asistent

Článek vyšel v časopise

Časopis českých lékárníků

Číslo 11

2023 Číslo 11
Nejčtenější tento týden
Nejčtenější v tomto čísle
Kurzy

Zvyšte si kvalifikaci online z pohodlí domova

Hypertenze a hypercholesterolémie – synergický efekt léčby
nový kurz
Autoři: prof. MUDr. Hana Rosolová, DrSc.

Multidisciplinární zkušenosti u pacientů s diabetem
Autoři: Prof. MUDr. Martin Haluzík, DrSc., prof. MUDr. Vojtěch Melenovský, CSc., prof. MUDr. Vladimír Tesař, DrSc.

Úloha kombinovaných preparátů v léčbě arteriální hypertenze
Autoři: prof. MUDr. Martin Haluzík, DrSc.

Halitóza
Autoři: MUDr. Ladislav Korábek, CSc., MBA

Terapie roztroušené sklerózy v kostce
Autoři: MUDr. Dominika Šťastná, Ph.D.

Všechny kurzy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#