#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Na olomouckém veletrhu se sejde rekordní počet zaměstnavatelů ve zdravotnictví

9. 10. 2023

Čtvrtý ročník Veletrhu práce ve zdravotnictví se uskuteční ve středu 25. října 2023 od 10 do 16 hodin v Clarion Congress Hotelu v Olomouci. Na největší veletrh pracovních příležitostí v Česku a na Slovensku se přijede prezentovat více než 50 zaměstnavatelů, dohromady zastupujících přes 130 nemocnic a dalších zdravotnických zařízení. Návštěvníci z řad studentů a absolventů zdravotnických oborů se mohou těšit na praktický doprovodný program, talk show se zaměstnavateli i soutěže o věcné ceny. Vstup je zdarma.

Budoucí zaměstnanci si v dnešní době mohou vybírat

Veletrh práce ve zdravotnictví nabízí možnost přímého setkávání potenciálních zaměstnanců se zaměstnavateli. Výhodou je velké množství zaměstnavatelů na jednom místě a to jak z nemocničního, tak i z ambulantního sektoru. „V dnešní době, kdy se připravují změny zákoníku práce a zdravotníci požadují méně přesčasů, si zaměstnanci mohou svého budoucího zaměstnavatele opravdu vybírat. Zdravotnická zařízení jsou v situaci, kdy musejí přesvědčit uchazeče, aby nastoupil právě k nim − a to ideálně ještě během studia," říká organizátor akce MUDr. Ondřej Česák. Návštěvníci z řad studentů medicíny, nelékařských zdravotnických studijních programů nebo středních a vyšších odborných škol budou mít možnost udělat si přehled o současné situaci na trhu práce ve zdravotnictví, zorientovat se ve stovkách nabídek a navázat kontakt s budoucími zaměstnavateli.

Zájemci si vyzkouší rovněž praktické dovednosti

Na akci nebude chybět ani bohatý doprovodný program. Pod vedením lékařů si návštěvníci budou moci vyzkoušet chirurgické či laparoskopické šití nebo absolvovat praktický workshop ultrasonografie. „Studium medicíny a jiných zdravotnických oborů je významně založeno na teoretické výuce. Absolvent by však měl být připraven na profesi také prakticky a zvládat základní úkony. Což je například pro mediky právě chirurgické šití,“ říká další z organizátorů akce MUDr. Vladimír Váňa.

„Přehlednější zdravotnictví a expanze na Slovensko

Tým organizátorů složený ze tří mladých lékařů stojí také za projektem „Přehlednější zdravotnictví“. Vznikl v roce 2021 a má za cíl zpřehlednit přechod studentů vysokých, vyšších odborných i středních škol do reálného světa zdravotnictví. Celoročně poskytuje informace o tom, co studenty v praxi čeká, ukazuje jim široké možnosti budoucího uplatnění ve snaze omezit jejich odchod do jiných sektorů a měsíčně je informuje o nejnovějších pracovních nabídkách na trhu práce. V květnu roku 2023 byl portál uveden i na Slovensku pod názvem Prehľadnejšie zdravotníctvo.

Veletrhy práce ve zdravotnictví pod tímto organizačním týmem probíhají každý rok i ve slovenském Martině a letos poprvé také v Bratislavě.

Více informací o akci najdou zájemci na webu organizátorů akce a na sociální síti Facebook.

(red)

   

Foto: archiv pořadatelů



Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#