#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Robotizace lékáren nenahradí zaměstnance, ale ulehčí jim v každodenní rutině

25. 5. 2022

„Začátkem letošního roku jsme byli na návštěvě v sídle společnosti Gollmann. Poměrně rychle jsme si uvědomili, že české lékárny mohou velmi dobře profitovat z jejich technických řešení a že je ten správný čas je v tomto regionu uvést na trh, proto jsme se rozhodli spolupracovat a Gollmann lokálně zastupovat,“ říká na úvod rozhovoru obchodní ředitel pro český trh Jaroslav Mojžita ze společnosti Gollmann Kommissioniersysteme se sídlem v německém Halle.

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

 

O jaká technická řešení se jedná?

Hovoříme o plně automatizovaném skladovém robotu Gollmann, který nabízí přidanou hodnotu pro téměř všechny druhy lékáren. Patentovaný automatizovaný systém rolovacích kompaktorů dokáže uskladnit prakticky celé spektrum lékárenských produktů. Každý robot je konstruován individuálně na základě konkrétní poptávky a stávajícího prostoru. Proto nabízíme více než tisíc různých variant výšek, šířek a délek v kombinaci s různými typy technických doplňků, dopravníkových systémů a designových prvků. Cílem je vždy najít pro zákazníka to nejlepší řešení.

Jaké výhody nabízejí?

Účelem robotické automatizace lékáren není nahradit zaměstnance, ale jde o to podpořit je v jejich každodenní pracovní rutině. Například umožnit lékárníkům poskytovat zákazníkům lepší poradenský postup, zatímco robot dodává léky přímo k obslužnému pultu. Celkově lze říci, že přínosů je skutečně řada. Hovoříme o aspektech, jako je efektivnější prodejní proces, úspora časových i prostorových zdrojů, minimalizace běžné chybovosti, lepší řízení zásob a další výhody.

Byl Gollmann před uvedením na český trh přítomen pouze v Německu?

Ne, to vůbec ne. Společnost existuje již více než 15 let a v současné době působí ve více než 25 zemích na třech různých kontinentech s více než 2500 instalacemi. Míra exportu z Německa se za poslední 4 roky zdvojnásobila na více než 50 %. Dlouhý seznam ocenění, jako je německá cena zakladatele nebo cena pro nejlepšího partnera lékárny, kterou jsme obdrželi hned několikrát, dokládá naši oddanost vysoké kvalitě, stejně jako inovaci a orientaci na zákazníka. Naši zákazníci jsou pro nás více než pouhými klienty – každý z nich je součástí rodiny Gollmann.

Jaká je perspektiva společnosti Gollmann do budoucna?

Stejně jako jiné podniky je i Gollmann v současnosti ovlivňován různými omezeními. Na základě naší úzké a regionální dodavatelské sítě a současných investic do dalšího technického rozvoje i do svých zaměstnanců hledíme do budoucnosti sebevědomě. Navíc první ohlasy místních odborníků jsou již nyní jednoduše úžasné a jsme si jisti, že se nám podaří zvýšit úroveň služeb českých lékáren.

Více informací naleznete na webu: www.gollmann.com

V případě dotazů nás kontaktujte: Jaroslav Mojžita, tel.:+421 904 895 600, e-mail: jaroslav.mojzita@gollmann.com



Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#