#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Jak si poradit se stresovou inkontinencí u žen? Řešením je Diveen!


Vyšlo v časopise: Čas. čes. lék., 93, 2021, č. 5, s. 32

Inkontinence trápí téměř 40 % populace, tedy skoro každého druhého Čecha. Uvádí se, že ženy jí trpí dvakrát častěji než muži a že 60 % žen trpí během života některým typem inkontinence. Mají ale lékárníci jinou možnost než nabídnout inkontinenční vložky? Pomoci může intravaginální zdravotnický prostředek Diveen, určený pro ženy s únikem moči, zejména v důsledku stresové inkontinence.

Zaměřme se především na mladší ženy trpící stresovou inkontinencí. Tyto ženy jsou většinou velmi aktivní a samovolný únik moči je značně limituje. Více než své zdravotní potíže řeší častěji problém hygienický a společenský. Řada z nich cvičí speciální cviky, léčí se, zvažuje i chirurgický zákrok. Mezitím však potřebují speciální inkontinenční pomůcky.

Jakkoli byla nyní možnost sportovat nebo se setkávat s přáteli či rodinou omezena, doufejme, že se s ústupem protiepidemiologických opatření navrátí vše do starých kolejí. Ženy, které postihla stresová inkontinence, tak ocení zejména diskrétní řešení, na které nemusí během dne myslet. Funkce pomůcky Diveen nespočívá v jímání tekutiny, ale v podpoře přední poševní stěny v oblasti pod močovým měchýřem. V momentě náhlého zvýšení nitrobřišního tlaku (např. smíchu nebo kašli) Diveen podpoří přední poševní stěnu a významně tak sníží riziko úniku moči.

Chcete-li tedy pomoci ženám řešit problém se stresovou inkontinencí, nabídněte jim patentovanou intravaginální pomůcku Diveen, kterou může mít žena v pochvě zavedenou až dvanáct hodin. Manipulace s ní je velmi snadná. Zavádí se do pochvy podobně jako menstruační tampon, a to pomocí aplikátoru, a jako tampon se také vyjímá. Není potřeba ji vyjímat ani při návštěvě toalety. Odstraněna z pochvy by měla být vždy večer po jednom dni nošení. Pomůcka může být po omytí použita znovu, ale cel­kem maximálně dvakrát.

Diveen je dostupná ve dvou velikostech S (vhodné pro ženy s drobnou tělesnou konstitucí) a M (vyhovuje většině žen, včetně žen po porodu). K dispozici je také zkušební balení obsahující obě velikosti. Všechny verze lze objednat u distributorů Phoenix, Pharmos, Alliance Healthcare či ViaPharma.

Zdravotnický prostředek. Reklamní sdělení



Štítky
Farmacie Farmakologie Farmaceutický asistent

Článek vyšel v časopise

Časopis českých lékárníků

Číslo 5

2021 Číslo 5
Nejčtenější tento týden
Nejčtenější v tomto čísle
Kurzy

Zvyšte si kvalifikaci online z pohodlí domova

Hypertenze a hypercholesterolémie – synergický efekt léčby
nový kurz
Autoři: prof. MUDr. Hana Rosolová, DrSc.

Multidisciplinární zkušenosti u pacientů s diabetem
Autoři: Prof. MUDr. Martin Haluzík, DrSc., prof. MUDr. Vojtěch Melenovský, CSc., prof. MUDr. Vladimír Tesař, DrSc.

Úloha kombinovaných preparátů v léčbě arteriální hypertenze
Autoři: prof. MUDr. Martin Haluzík, DrSc.

Halitóza
Autoři: MUDr. Ladislav Korábek, CSc., MBA

Terapie roztroušené sklerózy v kostce
Autoři: MUDr. Dominika Šťastná, Ph.D.

Všechny kurzy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#