#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Lékárníci – přátelé se setkali v Praze


Vyšlo v časopise: Čas. čes. lék., 94, 2022, č. 12, s. 28

Tradiční předvánoční setkání přátel proběhlo 26. listopadu 2022. Přišlo a přijelo deset zájemců z blízka i daleka, abychom se pozdravili a pobavili v pohodě a dobré náladě.

V jedenáct hodin jsme vstoupili do Bílkovy vily, kde nás průvodkyně zasvěceně informovala o díle, práci, rodině i soukromém životě sochaře a grafika Františka Bílka i jeho blízkém příteli Otokaru Březinovi. Pro zájemce doporučuji jenom komentovanou prohlídku. Poté jsme se odebrali do kavárny Písecká brána. Zde jsme se nejenom občerstvili, ale hlavně popovídali o událostech, které se staly od posledního setkání v Hradci Králové nebo se očekávají s blížícími se Vánocemi a koncem roku. Velice příznivé zjištění bylo, že všichni byli v dobré kondici těla i ducha a pozitivního smýšlení. 

Z drobných dárečků k potěšení vyjímám ten od Jany Maškové, který nás de facto charakterizuje a moc za něj děkuji: „Přátelé jsou jako hvězdy. I když je nevidíš, víš, že tam někde jsou.“ Milé posezení muselo pro některé po dvou hodinách končit kvůli cestování domů.

Zbylých pět nás přešlo na Pražský Hrad, kde na dvou nádvořích už probíhají vánoční trhy i s rozsvíceným stromem. Byl to příjemný zážitek i přes silnou návštěvnost většinou zahraničních turistů. Sejitím po Starých zámeckých schodech na Klárov naše letošní setkání skončilo. Podle odezvy se všichni vrátili domů bez problémů s pozitivním hodnocením. Většina se už těší na jaro, kdy plánujeme v červnu společný zahraniční zájezd do Katalánska a Andorry v počtu už sedmnácti přihlášených!

Nakonec se ještě vracím k nedávnému sdělení o známkách s lékárnickou tematikou. Velkým překvapením pro mě bylo, že kolegyně Marie Klementová mi poslala známky, které jsem dříve zmiňoval a které nevlastním. Moc za ně děkuji, patří do dokumentace našich aktivit, byť už časově vzdálených. Vřelé díky a jistě poznáváte zobrazení docenta Václava Ruska, v té době vedoucího Českého farmaceutického muzea v Kuksu.

RNDr. Petr R. PALOUŠ




Štítky
Farmacie Farmakologie Farmaceutický asistent

Článek vyšel v časopise

Časopis českých lékárníků

Číslo 12

2022 Číslo 12
Nejčtenější tento týden
Nejčtenější v tomto čísle
Kurzy

Zvyšte si kvalifikaci online z pohodlí domova

Hypertenze a hypercholesterolémie – synergický efekt léčby
nový kurz
Autoři: prof. MUDr. Hana Rosolová, DrSc.

Multidisciplinární zkušenosti u pacientů s diabetem
Autoři: Prof. MUDr. Martin Haluzík, DrSc., prof. MUDr. Vojtěch Melenovský, CSc., prof. MUDr. Vladimír Tesař, DrSc.

Úloha kombinovaných preparátů v léčbě arteriální hypertenze
Autoři: prof. MUDr. Martin Haluzík, DrSc.

Halitóza
Autoři: MUDr. Ladislav Korábek, CSc., MBA

Terapie roztroušené sklerózy v kostce
Autoři: MUDr. Dominika Šťastná, Ph.D.

Všechny kurzy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#