#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Razantní facelift webových stránek lekarnice-maminky.cz


Vyšlo v časopise: Čas. čes. lék., 91, 2019, č. 9, s. 37

Nový web lekarnice-maminky.cz už frčí, a my z něj máme obrovskou radost! Jednak je kam odkazovat, ať už při besedách nebo na sociálních sítích, ale hlavně je to prostor vytvořený pro realizaci našich vizí, prostor, ve kterém můžeme budovat. Tvořit to, čím chceme pro společnost být.


Jestli se vám tato slova zdají příliš vznešená, zvažte, jestli chcete číst dál. Budovatelské nadšení vás může dokonce zasáhnout. Samotné se mi to stalo, když jsem si v březnovém čísle ČČL (zcela bezelstně a nic podobného nečekajíc) přečetla první článek o lékárnicích maminkách od Saši Haškové. Za pět minut už jsem jí psala mail.

Nebudu se tajit tím, že s vervou sobě vlastní jsem se hned v dubnu vrhla na první besedu v Olomouci, a pak teambuilding, další besedy, malování ilustrací, grafické úpravy, tvorbu materiálů, vymýšlení sloganů, vybírání barev, studium nových článků… Znovu jsem se ponořila do světa naší krásné profese a objevovala krásy jejího prolínání s mateřstvím. Proč to píšu?

Světe div se, když máte vizi, okolí ji chtě nechtě nasává a začnou se dít věci. ­Manžel kouká, ale pomáhá, dětem stačí, že se mi při telefonování můžou schovávat pod sukni, miminku, že ho i během přednášení nakojím… A maminky na ­besedách se ptají, jsou nadšené, překvapené, diskutují, přikyvují, odchází s pocitem, že se něco dozvěděly a přichází znovu. A já mám radost, že jsem zase trošku přispěla k potírání nepříjemných mýtů o lékárnících a konečně měla taky příležitost probrat do hloubky témata, na která za tárou nebývá dost času. Už jsem se ptala, proč to píšu?

Protože možná taky hledáš cestu, jak na mateřské profesně nezakrnět a nezůstat pozadu. Jak dělat něco smysluplného i mimo domov. Třeba taky máš chuť vylovit z paměti a oprášit některé ze svých vědomostí, dozvědět se nové a šířit je dál, k užitku ostatním. Možná kromě vaření, přebalování a uklízení chceš dělat zase kousek farmacie. Jestli ano, my zase moc chceme Tebe mezi námi.

Zapojit se můžeš nejen pořádáním besed, ale i psaním článků na web, recenzováním článků, ilustrováním, organizační činností. Práce je dost a pořád máme další a další nápady.

Co nás čeká na podzim?Zrovna vzniká nové téma besed, léčivé rostliny. Vrhla jsem se na něj na základě opakované poptávky v Olomouci a Prostějově, ale jsem přesvědčená, že se setká se zájmem i jinde. „Bylinky“ jsou maminkami velmi vyhledávané, často se o nich mluví jako o šetrné alternativě syntetických léků. Mým cílem se stalo předat poznatky medicíny založené na důkazech, poukázat na důležitost správného dávkování, možné interakce s léky, posouzení, kdy stačí samoléčba a kdy je nutná návštěva lékaře. První besedy proběhly v září v Olomouci, cílem je třídílný seriál obsahující i praktické informace ohledně sběru z volné přírody, pěstování a zpracování bylin.

Se Sašou Haškovou chystáme na Lékárnické dny v Ostravě (6. 10.) vstup Zdraví ženy a fytofarmaka. Přijďte si popovídat o ženské cyklické morfologické proměnlivosti a o rostlinách, které pomáhají obnovit její rovnováhu.

O týden později (12. 10.) nabídne Saša na Podzimní konferenci Mladých lékárníků, z.s. zamyšlení nad otázkami Čemu současné maminky věří? a Můžeme to my lékárníci ovlivnit?. Zazní zejména výstupy z uskutečněných besed na téma Nemoci z nachlazení, Ekzém (atopická dermatitida) a Zdraví ženy.

Chystáme opakování besed na téma Nachlazení a připravujeme i nové téma na zimu – Ekzém.

Tak se k nám přidej! Společně můžeme změnit mnoho. Formulář najdeš na stránkách www.lekarnice-maminky.cz v sekci Kontakt.

Mgr. Karolína Romášková


Štítky
Farmacie Farmakologie Farmaceutický asistent

Článek vyšel v časopise

Časopis českých lékárníků

Číslo 9

2019 Číslo 9
Nejčtenější tento týden
Nejčtenější v tomto čísle
Kurzy

Zvyšte si kvalifikaci online z pohodlí domova

Hypertenze a hypercholesterolémie – synergický efekt léčby
nový kurz
Autoři: prof. MUDr. Hana Rosolová, DrSc.

Multidisciplinární zkušenosti u pacientů s diabetem
Autoři: Prof. MUDr. Martin Haluzík, DrSc., prof. MUDr. Vojtěch Melenovský, CSc., prof. MUDr. Vladimír Tesař, DrSc.

Úloha kombinovaných preparátů v léčbě arteriální hypertenze
Autoři: prof. MUDr. Martin Haluzík, DrSc.

Halitóza
Autoři: MUDr. Ladislav Korábek, CSc., MBA

Terapie roztroušené sklerózy v kostce
Autoři: MUDr. Dominika Šťastná, Ph.D.

Všechny kurzy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#