#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Askina® Scar Repair – pro všechny, které trápí nevzhledné jizvy


Vyšlo v časopise: Čas. čes. lék., 93, 2021, č. 9, s. 32

V nabídce distributorů Phoenix a Pharmos se objevuje novinka od B. Braun v podobě silikonového krytí Askina® Scar Repair. Jedná se o tenké přizpůsobivé nesterilní krytí určené na hojení hypertrofických a keloidních jizev. Je použitelné rovněž na uzavřené rány jako prevence hypertrofického nebo keloidního zjizvení po chirurgickém zákroku.

Denní nošení měkkého silikonového krytí Askina® Scar Repair umožňuje udržet optimální úroveň hydratace pokožky. To pak pozitivně ovlivňuje proces obnovy pod povrchem kůže a zabraňuje formování nadměrné jizvové tkáně. Pro dosažení nejlepších výsledků se doporučuje začít používat krytí Askina® Scar Repair ihned po uzavření rány, ale zároveň tento produkt dokáže zjemnit i jizvy staršího data. Krytí lze použít na uzavřené rány po operaci, uzavřené rány po úrazu, uzavřené rány po císařském řezu a popáleniny po reepitelizaci.

Mezi další přednosti Askina® Scar Repair patří redukce svědivosti jizvy, zmírnění zčervenání a zároveň také snížení nepříjemného pocitu kožního napětí.

Použití Askina® Scar Repair je velmi jednoduché. Kůže by měla být před aplikací čistá, bez zbytků mýdla či krému a důkladně osušená. Silikonovou náplast je nejprve nutné sloupnout z fólie a poté nalepit tak, aby zakryla celou jizvu. Krytí je možné použít na různých částech těla opakovaně (dokud je přilnavá schopnost dostatečná, za normálních podmínek tři až sedm dní) a tvarově ho přizpůsobit dané oblasti lepení. Doporučuje se nosit ho 24 hodin denně a sundávat pouze při mytí, aby mohla být jizva očištěna a zároveň byla provedena její vizuální kontrola. Askina® Scar Repair lze nicméně bez potíží nosit i při plavání a koupání.

Produkt je v nabídce ve dvou velikostech jako Askina Scar Repair 2 × 14 cm 3 ks (obsahuje 15 náplastí na 3 fóliích) a Askina Scar Repair 5 × 7,5 cm 5 ks. Kontraindikací je alergie na silikon. Produkt je určen pouze pro vnější použití a nemůže se používat na otevřené nebo infikované rány.

Vyrobeno B Braun Hospicare Ltd. 04/20 Collooney, Co. Sligo, F91 C892, Ireland.

KOMERČNÍ PREZENTACE



Štítky
Farmacie Farmakologie Farmaceutický asistent

Článek vyšel v časopise

Časopis českých lékárníků

Číslo 9

2021 Číslo 9
Nejčtenější tento týden
Nejčtenější v tomto čísle
Kurzy

Zvyšte si kvalifikaci online z pohodlí domova

Hypertenze a hypercholesterolémie – synergický efekt léčby
nový kurz
Autoři: prof. MUDr. Hana Rosolová, DrSc.

Multidisciplinární zkušenosti u pacientů s diabetem
Autoři: Prof. MUDr. Martin Haluzík, DrSc., prof. MUDr. Vojtěch Melenovský, CSc., prof. MUDr. Vladimír Tesař, DrSc.

Úloha kombinovaných preparátů v léčbě arteriální hypertenze
Autoři: prof. MUDr. Martin Haluzík, DrSc.

Halitóza
Autoři: MUDr. Ladislav Korábek, CSc., MBA

Terapie roztroušené sklerózy v kostce
Autoři: MUDr. Dominika Šťastná, Ph.D.

Všechny kurzy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#