#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Krajská setkání pokračovala v Plzni


Vyšlo v časopise: Čas. čes. lék., 93, 2021, č. 9, s. 19

Zase se osvědčilo, jak je dobré předčasně neukončovat zajímavé setkání stylem: „Tak pokud nikdo nemá žádné dotazy nebo připomínky, děkujeme vám, že jste přišli…“ V Plzni se potkali tři členové představenstva ČLnK se západočeskými lékárníky a po úvodních přednáškách právě k takovému zbrklému ukončení naště stí nedošlo, chvíli si povídali členové představenstva sami mezi sebou, poté místní farmaceuté nabrali dech a odvahu, a pak se rozproudila tak zajímavá diskuze, že celá akce dostala hned jiný rozměr. Spíš náhodou pak v debatě o finančním hospodaření Komory došlo i na neformální hlasování o výši členských příspěvků. Jak dopadlo, by asi nebylo fér zveřejňovat, ale pro mnohé by byl výsledek jistě překvapivý.

Setkání v plzeňském hotelu Primavera dne 8. září bylo pokračováním cyklu jakýchsi krajských minikonferencí členů s vedením Komory, který přerušila covidová pandemie. Cílem těchto setkání má být nejen představení aktuálních témat řešených ­Komorou v oblasti legislativy, provozu lékáren, rozvoje odborných aktivit a podobně, ale především předávání zkušeností a osobní kontakt mezi členy a vedením.

V úvodu seznámil téměř stovku přítomných lékárníků prezident Aleš Krebs s aktuální situací na mnoha „frontách“ v zápase o kvalitnější a svobodnější lékárenství. Během své důkladné prezentace mluvil snad o všech současných aktivitách vedení ČLnK, tak, jak se o nich můžete dočítat v našem časopise i na komorovém webu. Představení to bylo samozřejmě podrobnější a osobnější, protože každý jistě chápe, že na uzavřeném setkání lze říct mnohé z toho, co není možné z nejrůznějších důvodů publikovat písemně.

Totéž platilo i o dalším vystoupení, tentokrát viceprezidenta Mar­ti­na Kopeckého. Ten se detailně zabýval novinkami ve výdeji a distribuci zdravotnických prostředků a také aktuálním stavem FMD.

Pak se vrátil k mikrofonu opět prezident Aleš Krebs a představil prezentaci na téma komorový rozpočet, jeho stav, vliv covidu a jak dál s udržením jeho vyrovnanosti.

Třetím přítomným členem představenstva ČLnK byl David ­Ovčaří, který, jak jinak, seznámil západočeské farmaceuty s plněním povinného celoživotního vzdělávání a s tím, jak bude lékárnické vzdělávání fungovat v následujícím období.

Po těchto přednáškách členů vedení Komory se podařilo rozproudit víc jak hodinovou diskuzi, v níž zazněly dotazy a názory nejen z každodenní lékárnické praxe, ale i z oblasti aktuálního komorového usilování, diskutovalo se o vztazích s politiky a reálných možnostech, jak zlepšit postavení lékárníků. Z pléna zazněla i „předvolební“ otázka, které politické strany jsou lékárníkům nejvíc nakloněny a bylo by dobré je ve volbách podpořit. Víc v tomto textu prozradit ale nelze, abychom nenarušili to nejcennější, co krajská setkání vedení Komory se členy nabízejí, naprostou vzájemnou otevřenost a důvěru.

V září proběhne ještě jedno setkání, a to v Hradci Králové, po vyjití tohoto čísla se můžete zúčastnit setkání v Praze 19. 10.

(zpo)



Štítky
Farmacie Farmakologie Farmaceutický asistent

Článek vyšel v časopise

Časopis českých lékárníků

Číslo 9

2021 Číslo 9
Nejčtenější tento týden
Nejčtenější v tomto čísle
Kurzy

Zvyšte si kvalifikaci online z pohodlí domova

Hypertenze a hypercholesterolémie – synergický efekt léčby
nový kurz
Autoři: prof. MUDr. Hana Rosolová, DrSc.

Multidisciplinární zkušenosti u pacientů s diabetem
Autoři: Prof. MUDr. Martin Haluzík, DrSc., prof. MUDr. Vojtěch Melenovský, CSc., prof. MUDr. Vladimír Tesař, DrSc.

Úloha kombinovaných preparátů v léčbě arteriální hypertenze
Autoři: prof. MUDr. Martin Haluzík, DrSc.

Halitóza
Autoři: MUDr. Ladislav Korábek, CSc., MBA

Terapie roztroušené sklerózy v kostce
Autoři: MUDr. Dominika Šťastná, Ph.D.

Všechny kurzy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#