#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Podzimní konference Mladých lékárníků v Hradci Králové


Vyšlo v časopise: Čas. čes. lék., 91, 2019, č. 11, s. 28

Oživení spolku se stalo jednou z hlavních priorit nově zvoleného předsednictva Mladých lékárníků, proto se uspo­řádání konference ještě v letošním roce jevilo jako jasná volba. Vybrat termín tak, aby nezasáhl do termínu jiné akce, se ukázalo jako nadlidský úkol. Tímto bychom se chtěli omluvit klinickým farmaceutům, že se naše konference kryla s 9. kon­gre­sem ČOSKF, nicméně vzhledem k podzimu nabytému jinými akcemi, opravdu nešlo vybrat jiné datum než 12. října.


Náš velký dík patří Farmaceutické fakultě v Hradci Králové za poskytnuté prostory, České lékárnické komoře za podporu a Mgr. Michalovi Hojnému za předané zkušenosti s ­pořádáním akce takového rozsahu. Jsme rádi, že se podařilo vytvořit dostatečně zajímavý program pro víc jak stovku účastníků. Velice si vážíme účasti prezidenta ČLnK PharmDr. Lubomíra Chu­doby, ředitelky SÚKL Mgr. Ireny Storové, MHA i náměstka ministra zdravotnictví Mgr. Filipa Vrubela, kteří se ­zúčastnili mimo vlastních přednášek i diskuze s posluchači. Tématu stej­ných doplatků a regulace sítě lékáren se ve své přednášce věnoval viceprezident ČLnK Mgr. Aleš Krebs, Ph.D. a MUDr. et Mgr. Jaroslav Maršík seznámil posluchače s tematicky nazvanou „mladou legislativou“. Mgr. Michal Hojný se věnoval problematice lékového záznamu, Mgr. Petr Los nás seznámil s hudbou budoucnosti pro Českou republiku, ale již běžnými praktikami v Ra­kousku, a to elektronickou opiátovou knihou a zásobováním domova důchodců.


Máme radost, že mezi přednášejícími byli i dva členové Mladých lékárníků a to Mgr. Alexandra Hašková, které se úspěšně daří oživovat projekt Lékárnice maminky a Mgr. Josef ­Nejedlý, člen předsednictva Mladých lékárníků, který se věnuje racio­nál­nímu příprodeji v lékárně a celkově zkvalitnění péče o pa­­cien­ta. Jsme velice rádi, že se konference zúčastnili také stu­­denti ­farmacie z obou fakult i prezidenti studentských spol­ků. ­Velice se těšíme na budoucí spolupráci s nimi i s oběma fakultami a tímto děkujeme panu děkanovi prof. PharmDr. To­má­ši Šimůnkovi, Ph.D. i paní děkance doc. PharmDr. Ing. Radce Opatřilové, Ph.D., MBA za účast a vyjádření podpory.

Konference byla zakončena večerní diskuzí a pro zájemce byla domluvena na neděli prohlídka v Českém farmaceutickém muzeu v Kuksu. Počasí nám celý víkend přálo a i tento závěrečný výlet konference se velmi vydařil. Na závěr bychom chtěli poděkovat také účastníkům konference, že s námi strávili tento podzimní víkend a budeme se těšit na viděnou na nějaké z dalších připravovaných akcí Mladých lékárníků příští rok.


Předsednictvo Mladých lékárníků


Štítky
Farmacie Farmakologie Farmaceutický asistent

Článek vyšel v časopise

Časopis českých lékárníků

Číslo 11

2019 Číslo 11
Nejčtenější tento týden
Nejčtenější v tomto čísle
Kurzy

Zvyšte si kvalifikaci online z pohodlí domova

Hypertenze a hypercholesterolémie – synergický efekt léčby
nový kurz
Autoři: prof. MUDr. Hana Rosolová, DrSc.

Multidisciplinární zkušenosti u pacientů s diabetem
Autoři: Prof. MUDr. Martin Haluzík, DrSc., prof. MUDr. Vojtěch Melenovský, CSc., prof. MUDr. Vladimír Tesař, DrSc.

Úloha kombinovaných preparátů v léčbě arteriální hypertenze
Autoři: prof. MUDr. Martin Haluzík, DrSc.

Halitóza
Autoři: MUDr. Ladislav Korábek, CSc., MBA

Terapie roztroušené sklerózy v kostce
Autoři: MUDr. Dominika Šťastná, Ph.D.

Všechny kurzy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#