#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Editorial


Autoři: Pokorný Zdeněk
Vyšlo v časopise: Čas. čes. lék., 93, 2021, č. 1, s. 3
Kategorie: Editorial

Leden je měsíc předsevzetí a nových začátků. I my v časopise přicházíme s několika novými začátky. Velmi oblíbené lékárnické Vynálezy Standy Havlíčka (které, doufám, letos vyjdou knižně) se promění v Hvězdné hodiny české farmacie. Podrobnější vysvětlení najdete uvnitř listu, nové obálky jste si už určitě všimli. Výborně se nám spolupracovalo s výtvarnicí Kristýnou Šlajchrtovou, pokračuje s námi i letos. Titulní strany budou hvězdné a snad jediné novoroční předsevzetí, které by stálo za to naplnit, je předsevzetí neprozradit vám do konce roku určité tajemství, postupně se odhalující v jednotlivých obálkách.


Další novinkou bude v roce 2021 cyklus vzpomínek ke 30. výročí vzniku České lékárnické komory. Jak to vlastně tenkrát bylo? Proč se leccos povedlo? A proč se už tenkrát zadělalo na problémy, se kterými se potýkáte dodnes. Jako první bude vzpomínat a hodnotit první prezident Komory doktor Jan Horáček. (Taky je předsedou naší redakční rady, tak musel být první ϑ) U všech nových projektů spoléháme na spolupráci s vámi, našimi čtenáři. Vaše nápady a reakce (milé i kritické) vítáme na Rozárce vždy bouřlivým potleskem.

Posledním novým cyklem, který si tak trochu zabírám pro sebe, bude představování zajímavých českých lékárníků formou rozhovoru. V šedivém, zašpérovaném lednu bylo osvěžujícím zážitkem setkání s brněnskou lékárnicí Helenou Slámovou. Na konci povídání řekla větu, která by mohla být i jakýmsi motem roku 2021. „Během rozhovoru jste už určitě poznal, že jsem snílek a naivka, ale já jsem přesvědčena, že touhy a sny tady budou pořád a ne vždycky musí nutně vítězit peníze.“

Tak nezapomínejte na své sny a touhy, buďte zdraví a radujte se z každé maličkosti. Zdá se, že v letošním roce bude té radosti a zdraví velmi potřeba.    

Zdeněk POKORNÝ


Štítky
Farmacie Farmakologie Farmaceutický asistent

Článek vyšel v časopise

Časopis českých lékárníků

Číslo 1

2021 Číslo 1
Nejčtenější tento týden
Nejčtenější v tomto čísle
Kurzy

Zvyšte si kvalifikaci online z pohodlí domova

Hypertenze a hypercholesterolémie – synergický efekt léčby
nový kurz
Autoři: prof. MUDr. Hana Rosolová, DrSc.

Multidisciplinární zkušenosti u pacientů s diabetem
Autoři: Prof. MUDr. Martin Haluzík, DrSc., prof. MUDr. Vojtěch Melenovský, CSc., prof. MUDr. Vladimír Tesař, DrSc.

Úloha kombinovaných preparátů v léčbě arteriální hypertenze
Autoři: prof. MUDr. Martin Haluzík, DrSc.

Halitóza
Autoři: MUDr. Ladislav Korábek, CSc., MBA

Terapie roztroušené sklerózy v kostce
Autoři: MUDr. Dominika Šťastná, Ph.D.

Všechny kurzy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#