#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Může lékárník pomoci mladé ženě s inkontinencí?


Vyšlo v časopise: Čas. čes. lék., 92, 2020, č. 1, s. 26

S inkontinencí se lékárník či farmaceutická asistentka setkávají velmi často. Mají jinou možnost než nabídnout inkontinenční vložky? Řešením je intravaginální pomůcka Diveen.

Zaměřme se na mladší ženy trpící stresovou či smíšenou inkontinencí. Tyto ženy jsou většinou velmi aktivní a samovolný únik moči je značně limituje. Více než své zdravotní potíže řeší častěji problém hygienický a společenský. Řada z nich cvičí speciální cviky, léčí se, zvažuje i chirurgický zákrok. Mezitím však potřebují speciální inkontinenční pomůcky.

Jakkoli jsou absorpční vložky diskrétní, neposkytnou ženě absolutní svobodu pohybu a možnost vycházet z domova i bez nich. Pokud chce být žena chráněna, aniž by musela během dne myslet na výměnu vložky a omezovat své aktivity, může využít intravaginální pomůcku Diveen. Její funkce nespočívá v jímání tekutiny, ale v podpoře přední poševní stěny v oblasti pod močovým měchýřem. V momentě náhlého zvýšení nitrobřišního tlaku (např. smíchu nebo kašle) Diveen podpoří přední poševní stěnu a zamezí tak úniku moči.

Chcete-li tedy pomoci ženám řešit problém se stresovou inkontinencí, nabídněte jim patentované intravaginální tělísko Diveen, které podle provedené studie1) sníží četnost výskytu úniku moči až o 69 procent. Až dvanáct hodin tak žena nemusí myslet na problém s nežádoucím únikem moči a bez omezení může dělat vše, co ji baví.

Manipulace s intravaginální pomůckou Diveen je velmi snadná. Zavádí se do pochvy podobně jako menstruační tampon, a to pomocí aplikátoru, a jako tampon se také vyjímá. Není potřeba ji vyjímat ani při návštěvě toalety. Odstraněna z pochvy by měla být vždy večer po jednom dni nošení. Pomůcka může být po omytí použita znovu, ale celkem maximálně dvakrát.

1) Cornu JN, et al. 75NC007 device for noninvasive stress urinary incontinence management in women: a randomized contol trial. International Urogynecology Journal. 2012;23(12):1727−1734.

komerční prezentace


Štítky
Farmacie Farmakologie Farmaceutický asistent

Článek vyšel v časopise

Časopis českých lékárníků

Číslo 1

2020 Číslo 1
Nejčtenější tento týden
Nejčtenější v tomto čísle
Kurzy

Zvyšte si kvalifikaci online z pohodlí domova

Hypertenze a hypercholesterolémie – synergický efekt léčby
nový kurz
Autoři: prof. MUDr. Hana Rosolová, DrSc.

Multidisciplinární zkušenosti u pacientů s diabetem
Autoři: Prof. MUDr. Martin Haluzík, DrSc., prof. MUDr. Vojtěch Melenovský, CSc., prof. MUDr. Vladimír Tesař, DrSc.

Úloha kombinovaných preparátů v léčbě arteriální hypertenze
Autoři: prof. MUDr. Martin Haluzík, DrSc.

Halitóza
Autoři: MUDr. Ladislav Korábek, CSc., MBA

Terapie roztroušené sklerózy v kostce
Autoři: MUDr. Dominika Šťastná, Ph.D.

Všechny kurzy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#