#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Kampaň Nebojte se zachránit život v roce 2020


Vyšlo v časopise: Čas. čes. lék., 92, 2020, č. 2, s. 21

V letošním roce připravuje Česká lékárnická komora ve spolupráci se společností TEVA Pharmaceuticals CR, s. r. o., již čtvrtý ročník kampaně Nebojte se zachránit život.

Během dubna a května se uskuteční patnáct seminářů s celkovou kapacitou 250 účastníků na úrovni okresních sdružení. Přednášet bude MUDr. Jiří Pokorný, Ph.D. nebo záchranáři ze společnosti Jak zachránit život, s. r. o. Program seminářů, rozdělený na teoretickou a praktickou část, bude shodný s programem seminářů v roce 2019. V teoretické části kurzu budou účastníci seznámeni s kardiopulmonální resuscitací u dospělých a dětí dle doporučených postupů pro resuscitaci ERC Guidelines 2015. V praktické části si účastníci vyzkouší nácvik kardiopulmonální resuscitace s použitím automatizovaného externího defibrilátoru (AED), aplikaci adrenalinu trenažérem autoinjektoru, nácvik odstranění cizího tělesa při obstrukci dýchacích cest u dospělých a dětí, nácvik zastavení zevního krvácení a protišoková opatření.

Na začátek září je naplánován webinář, zaměřený na shrnutí základních informací o poskytování první pomoci. Tato distanční vzdělávací akce bude určena nejen všem účastníkům letošních seminářů, ale také absolventům seminářů v předchozích letech a dalším zájemcům.

Kampaň Nebojte se zachránit život proběhne v přihlášených lékárnách v druhém zářijovém týdnu při příležitosti Světového dne první pomoci. Přihlašování lékáren bude organizováno přes webové stránky ČLnK a zapojeným lékárnám budou přes jimi vybraného distributora dodány plakáty a instruktážní brožury první pomoci pro pacienty.

Informace o konkrétních termínech a místech konání seminářů a podrobnosti o webináři a kampani budou zveřejněny na webových stránkách ČLnK. Semináře první pomoci a kampaň Nebojte se zachránit život organizačně zajišťuje Bc. Monika Kučerová z Oddělení vzdělávání ČLnK.

Pracovní skupina pro celoživotní vzdělávání

PharmDr. David Ovčaří




Štítky
Farmacie Farmakologie Farmaceutický asistent

Článek vyšel v časopise

Časopis českých lékárníků

Číslo 2

2020 Číslo 2
Nejčtenější tento týden
Nejčtenější v tomto čísle
Kurzy

Zvyšte si kvalifikaci online z pohodlí domova

Hypertenze a hypercholesterolémie – synergický efekt léčby
nový kurz
Autoři: prof. MUDr. Hana Rosolová, DrSc.

Multidisciplinární zkušenosti u pacientů s diabetem
Autoři: Prof. MUDr. Martin Haluzík, DrSc., prof. MUDr. Vojtěch Melenovský, CSc., prof. MUDr. Vladimír Tesař, DrSc.

Úloha kombinovaných preparátů v léčbě arteriální hypertenze
Autoři: prof. MUDr. Martin Haluzík, DrSc.

Halitóza
Autoři: MUDr. Ladislav Korábek, CSc., MBA

Terapie roztroušené sklerózy v kostce
Autoři: MUDr. Dominika Šťastná, Ph.D.

Všechny kurzy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#