#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Prezident glosuje


Vyšlo v časopise: Čas. čes. lék., 92, 2020, č. 2, s. 5

V pravidelných intervalech se mě někdo ptá, jak to jde, jak to vidím nebo co si myslím o tom či onom. Jednoduché otázky, ne vždy však jednoznačná odpověď, zejména s ohledem na to, jak rychle se všechno mění. A taky, co vše z jednání je vlastně možné zveřejnit.

Například proto, že některé dohody se nezveřejňují. To je ­prostě politika, platí to i pro tu profesní. Co však vidím na první pohled, je posun v přístupu státního aparátu ke Komoře. Tedy, ne že by bylo všechno hned zářivé a jasné, na druhou ­stranu, najít si k sobě cestu po poměrně dlouhé době odmítání a ­negace, není ani pro jednu stranu jednoduché. Přesto pevně věřím, že je v zájmu státu i našem, abychom se spolu dokázali nejen bavit jako dospělí lidé a partneři, ale především dokázali řešit aktuální i budoucí problémy také ku prospěchu našich pacientů.

Když jsem po sjezdu říkal, že za jednu z hlavních priorit považuji jednání se státními orgány, tak musím doplnit, že nejen k tomu, co potřebujeme a považujeme za přínosné, ale hlavně v rovině téměř edukační a praktické, v níž je naprosto nezbytné u jedno­tlivých opatření vysvětlovat důsledky konkrétních návrhů. Vůči pacientovi, v provozu lékárny nebo zjednodušení práce. Zní to možná banálně, ale snažíme se přesvědčovat ­úředníky i o tom, že je pro ně zpětná vazba od nás přínosná, aby se následkem některých, ne zcela šťastných, rozhodnutí nemuseli zabývat širokým a veskrze negativním mediálním zájmem. A přesně v tom mi neskutečně pomáhá, že zůstávám za tárou se svými pacienty v praxi. Veškerá argumentace a vysvětlování je pak mnohem jednodušší. Už jen proto, že mám vše pravidelně prožívané na vlastní kůži.

Takže s pacienty budu rozhodně i nadále, nejen že mě to baví, ale pomáhá mi to i v jednání za Komoru. Vlastně je to pro mě spojení příjemného s užitečným.

Mgr. Aleš KREBS, Ph.D.

prezident ČLnK



Štítky
Farmacie Farmakologie Farmaceutický asistent

Článek vyšel v časopise

Časopis českých lékárníků

Číslo 2

2020 Číslo 2
Nejčtenější tento týden
Nejčtenější v tomto čísle
Kurzy

Zvyšte si kvalifikaci online z pohodlí domova

Hypertenze a hypercholesterolémie – synergický efekt léčby
nový kurz
Autoři: prof. MUDr. Hana Rosolová, DrSc.

Multidisciplinární zkušenosti u pacientů s diabetem
Autoři: Prof. MUDr. Martin Haluzík, DrSc., prof. MUDr. Vojtěch Melenovský, CSc., prof. MUDr. Vladimír Tesař, DrSc.

Úloha kombinovaných preparátů v léčbě arteriální hypertenze
Autoři: prof. MUDr. Martin Haluzík, DrSc.

Halitóza
Autoři: MUDr. Ladislav Korábek, CSc., MBA

Terapie roztroušené sklerózy v kostce
Autoři: MUDr. Dominika Šťastná, Ph.D.

Všechny kurzy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#