#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Nová Smlouva s NOOL


Vyšlo v časopise: Čas. čes. lék., 95, 2023, č. 4, s. 17

– aktuální stav a co dělat, pokud novou verzi smlouvy ještě nemáte podepsanou

Národní organizace pro ověřování pravosti léčiv, z. s. (NOOL), spustila v druhé polovině roku 2022 proces uzavírání nové verze smlouvy se všemi tzv. koncovými uživateli, tedy společnostmi provozujícími lékárenskou či distribuční činnost. Podepisování nové verze Smlouvy o užívání vnitrostátního systému NSOL koncovými uživateli stále probíhá.

Na novou verzi smlouvy postupně přechází více než 1 360 lékárenských společností, přičemž téměř 800 z nich mělo k začátku března novou verzi smlouvy s NOOL uzavřenou.

Proces podpisu nové verze smlouvy je pro provozovatele lékárny jednoduchý a časově nenáročný. Probíhá přes webový formulář, do něhož se uživatelé přihlašují přístupovým klíčem, který je zasílán společně s průvodním dopisem (poštou). Pokud provozovatel lékárny tímto dopisem nedisponuje či vypršela platnost přístupového klíče, jednoduše lze zažádat o nový na adrese registrace@czmvo.cz.

Před podpisem smlouvy dochází k aktualizaci informací o koncových uživatelích, jejich kontaktních údajích a provozovnách. Celý proces podpisu smlouvy je uveden na adrese: 1url.cz/prPDw.

Součástí smlouvy jsou také Licenční podmínky užívání systému pro správu alertů. Jedná se o stejné licenční podmínky, které se koncovým uživatelům objeví po prvním přihlášení do Systému pro správu alertů (AMS). Smlouvu lze podepsat fyzicky na vytištěnou smlouvu (strana 10) a scan celé smlouvy včetně příloh uložit jako pdf dokument do webového formuláře. Druhou možností je využití kvalifikovaného certifikátu (elektronický podpis) a podepsání dokumentu elektronicky např. v programu Adobe Acrobat Reader. Vzhledem k tomu, že je do Smlouvy doplněna výslovná možnost dále upravit Smlouvu (tj. uzavřít budoucí dodatky) také elektronickou formou, jedná se o poslední podepisování tímto způsobem.

Poté, co je podepsaná smlouva vložena do systému či doručena poštou, kontroluje NOOL její obsah a správnost. Vložené či zaslané smlouvy v některých případech obsahují různé nedostatky, například chybné informace v hlavičce smlouvy, někdy je vložena pouze část smlouvy bez příloh či smlouva bez podpisu, nebo je naopak smlouva podepsaná osobou neoprávněnou za společnost jednat. Případné nesrovnalosti řeší NOOL s koncovým uživatelem k oboustranné spokojenosti.

Pokud je smlouva v pořádku, NOOL ji verifikuje a proces je ukončen.

Martin KOPECKÝ


Štítky
Farmacie Farmakologie Farmaceutický asistent

Článek vyšel v časopise

Časopis českých lékárníků

Číslo 4

2023 Číslo 4
Nejčtenější tento týden
Nejčtenější v tomto čísle
Kurzy

Zvyšte si kvalifikaci online z pohodlí domova

Hypertenze a hypercholesterolémie – synergický efekt léčby
nový kurz
Autoři: prof. MUDr. Hana Rosolová, DrSc.

Multidisciplinární zkušenosti u pacientů s diabetem
Autoři: Prof. MUDr. Martin Haluzík, DrSc., prof. MUDr. Vojtěch Melenovský, CSc., prof. MUDr. Vladimír Tesař, DrSc.

Úloha kombinovaných preparátů v léčbě arteriální hypertenze
Autoři: prof. MUDr. Martin Haluzík, DrSc.

Halitóza
Autoři: MUDr. Ladislav Korábek, CSc., MBA

Terapie roztroušené sklerózy v kostce
Autoři: MUDr. Dominika Šťastná, Ph.D.

Všechny kurzy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#