#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Editorial


Autoři: Jaroslava Hořanská
Vyšlo v časopise: Čas. čes. lék., 89, 2017, č. 10, s. 3
Kategorie: Editorial

Ráda bych vás dnes, vážené čtenářky a vážení čtenáři, pochválila. Chválím vás za to, že neváháte osobně, telefonicky i na facebooku hodnotit jednotlivá čísla našeho společného časopisu. V zá­ří bylo takových hodnocení více než jindy. Ocenili jste pestrost, výběr i zpracování příspěvků. Samozřejmě si uvědomuji, že se některý článek někomu vůbec nemusí zamlouvat, jiný nesouhlasí s názorem konkrétního autora, protože popisovanou komorovou nebo vzdělávací akci bylo třeba hodnotit naprosto opačně, další by určité strany více vyšperkoval fotografiemi, nebo je naopak nezařazoval vůbec. Vyslechla jsem před časem ale i názor, že jeden z přispěvatelů by toho psaní měl raději nechat, protože jeho články s lékárenstvím zas tak úplně nesouvisí. O různých pohledech na obsah časopisu vypovídá i to, že zrovna články tohoto autora patří k nejčtenějším.

K nejvíce diskutovaným příspěvkům v ČČL patří různá zamyšlení nad současnými problémy oboru, úvahy o tom, co se v zájmu lékárníků mělo v uplynulých letech dělat jinak, jestli politické strany, které lékárníkům slibovaly (ale opravdu jen slibovaly) hojnost, o lékárenství alespoň něco vědí, nebo ve skutečnosti vůbec nemají představu, jak a proč by to měly udělat.

Jestli se vám zářijové nebo jiné číslo časopisu líbilo, pak proto, že se na něm velkou měrou podílíte vy sami, lékárníci, ať do časopisu píšete nebo se s redakcí dělíte o vlastní hodnocení jeho obsahu. Někteří kolegové už dlouhou řadu let zpracovávají pravidelné rubriky, což jsou pomyslné stavební kameny každého periodika. To břímě na sebe vzali dobrovolně, přestože celou tiskovou stranu musí každý měsíc ke dni redakční uzávěrky odevzdat, i kdyby se zrovna prali s nemocí, s mimořádným pracovním zatížením, nebo se chystali konečně na dovolenou.

Pochvala má člověka potěšit a motivovat. Většina z nás prý neumí ani chválit, ani chválu přijímat. Chci vás ujistit, že za celý pravidelný i nepravidelný kolektiv přispěvatelů vaši chválu přijímám a děkuji. A jestli máte, kromě pochvalných, i kritické připomínky, chceme je slyšet! Abychom si o sobě moc nemysleli, a taky si přejeme, aby se vám časopis líbil.


Jaroslava HOŘANSKÁ


Štítky
Farmacie Farmakologie Farmaceutický asistent

Článek vyšel v časopise

Časopis českých lékárníků

Číslo 10

2017 Číslo 10
Nejčtenější tento týden
Nejčtenější v tomto čísle
Kurzy

Zvyšte si kvalifikaci online z pohodlí domova

Hypertenze a hypercholesterolémie – synergický efekt léčby
nový kurz
Autoři: prof. MUDr. Hana Rosolová, DrSc.

Multidisciplinární zkušenosti u pacientů s diabetem
Autoři: Prof. MUDr. Martin Haluzík, DrSc., prof. MUDr. Vojtěch Melenovský, CSc., prof. MUDr. Vladimír Tesař, DrSc.

Úloha kombinovaných preparátů v léčbě arteriální hypertenze
Autoři: prof. MUDr. Martin Haluzík, DrSc.

Halitóza
Autoři: MUDr. Ladislav Korábek, CSc., MBA

Terapie roztroušené sklerózy v kostce
Autoři: MUDr. Dominika Šťastná, Ph.D.

Všechny kurzy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#