#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Editorial


Vyšlo v časopise: Čas. čes. lék., 90, 2018, č. 11, s. 3
Kategorie: Editorial

Časy se mění a lidé odcházejí. Tento text píšu v den, kdy světová média přinesla zprávu o smrti otce mnoha superhrdinů – Spidermana, X-menů, Hulka a dalších. V jeho komiksech přišly na svět i zázračné léky. Stan Lee (původním jménem Stanley Martin Lieber) zemřel ve věku 95 let a svět velkého komiksu přišel o jednu ze svých ikon.

Také tento časopis se musí vyrovnat se ztrátou, i když úplně jinou. Dlouhou dobu, celých dvacet let, byl členem jeho redakční rady (RR) Pavel Grodza, který před jejím říjnovým zasedáním oznámil rozhodnutí svou „službu“ ukončit, poděkoval, že se mohl podílet na rozvoji časopisu a potěšil slovy, že byl rád dvacet let v dobré společnosti. Těší mě, že se neloučí docela a bude pokračovat jako aktivní spolupracovník redakce a spolehlivý autor pravidelné rubriky, vlastně obou – „Molekula měsíce“ a „Co určitě stojí za přečtení“.

Stabilní pravidelná rubrika, to je řehole, věřte mi. V časopise máme takových jenom pár, s Pavlovou tiskovou stranou čtyři. „Nové nebo méně známé léčivé rostliny“ od Miloše Potužáka (člena RR), „Světové dny“ od Josefa Koláře (člena RR) a „Nově ­registrované léky“ od Zdeňka Kučery. Slibně vypadá už třetí díl léčby bolesti v seriálu o vývoji přírodních léčiv k syntetickým od Jany Martináskové (nově nominovaná členka RR).

Jak se můžete dočíst uvnitř čísla od Přemka Císaře (člen RR), časopis je pro vás a sami si můžete vybrat, o čem bude. Ať už jako autoři nebo později jako „správci“ obsahu a formy. A i když se nechystáte psát ani se necítíte na to radit, stojíme i o zpětnou vazbu čtenářů. Jak se vám líbí nebo nelíbí váš/náš časopis? Co už v něm nechcete a co naopak chcete číst? Máme oprášit okénko o lécích nebo lékárnících ve filmu, obnovit po krátké pauze Kapku jedu/medu a pokračovat s Deníkem holky z lékárny? Přivítáme vaše nápady na témata, doporučení zajímavých osobností pro rozhovory a vaše texty ze šuplíku i návrhy na vylepšení. Těšíme se.


Stanislav H


Štítky
Farmacie Farmakologie Farmaceutický asistent

Článek vyšel v časopise

Časopis českých lékárníků

Číslo 11

2018 Číslo 11
Nejčtenější tento týden
Nejčtenější v tomto čísle
Kurzy

Zvyšte si kvalifikaci online z pohodlí domova

Hypertenze a hypercholesterolémie – synergický efekt léčby
nový kurz
Autoři: prof. MUDr. Hana Rosolová, DrSc.

Multidisciplinární zkušenosti u pacientů s diabetem
Autoři: Prof. MUDr. Martin Haluzík, DrSc., prof. MUDr. Vojtěch Melenovský, CSc., prof. MUDr. Vladimír Tesař, DrSc.

Úloha kombinovaných preparátů v léčbě arteriální hypertenze
Autoři: prof. MUDr. Martin Haluzík, DrSc.

Halitóza
Autoři: MUDr. Ladislav Korábek, CSc., MBA

Terapie roztroušené sklerózy v kostce
Autoři: MUDr. Dominika Šťastná, Ph.D.

Všechny kurzy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#