#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Z inspirativní studentské výměny


Vyšlo v časopise: Čas. čes. lék., 90, 2018, č. 12, s. 21

Twinnet je zahraniční Team mobility project, jehož cílem je posílit mezinárodní spolupráci mezi jednotlivými členy EPSA (European Pharmaceutical Students‘ Association). Jde o vzájemnou výměnu skupiny deseti až patnácti studentů ze dvou nebo více partnerských států, kteří stráví několik dní v hostující zemi, kde mají možnost najít nové přátele, poznat rozdílnou kulturu a systém vzdělávání. V naší modifikaci se jednalo o Threenet, tedy spojení tří zemí – České republiky, Francie a Portugalska.

První ze tří částí proběhla v Portugalsku, konkrétně ve městě Porto, kde nás naši přátelé hostili na začátku dubna. Během pěti dní strávených v tomto malebném městě jsme měli možnost ­seznámit se s tamní farmaceutickou fakultou, se systémem ­výuky, navštívit institut vzdělávání, a v neposlední řadě se ­zúčastnit několika soft-skillových tréninků.

To samé jsme měli možnost zažít a poznat během druhé části výměnného projektu koncem září v městě Clermont-Ferrand ve Francii.

Během třetí části projektu (Česká republika, 10. až 14. října 2018) jsme zahraniční hosty uvítali v Hradci Králové. Odtud jsme s nimi po dvou dnech zamířili do Prahy, kde jsme společně strávili další tři dny, nabité edukačními i volnočasovými aktivitami.

V rámci celého výměnného programu měli studenti možnost navštívit farmaceutické fakulty v hostujících zemích, podívat se do muzeí farmacie nebo se zúčastnit velmi zajímavých exkurzí do farmaceutických firem či ústavů, zabývajících se například distribucí léčiv, výzkumem rakoviny nebo radioterapií. Součástí edukačního programu byly také EPSA trainingy na téma Critical thinking a Emotional intelligence. Samozřejmě nechyběly ani prohlídky měst a významných památek, výlety do okolní přírody a v neposlední řadě ochutnávání tradičních jídel.

Myslím, že mohu za všechny říct, že všechny tři části Threenetu jsme si velmi užili. Doufám, že se příští ročník vyvede minimálně tak dobře jako ten letošní.

Josef KUNRT

prezident Spolku českých studentů farmacie



Štítky
Farmacie Farmakologie Farmaceutický asistent

Článek vyšel v časopise

Časopis českých lékárníků

Číslo 12

2018 Číslo 12
Nejčtenější tento týden
Nejčtenější v tomto čísle
Kurzy

Zvyšte si kvalifikaci online z pohodlí domova

Hypertenze a hypercholesterolémie – synergický efekt léčby
nový kurz
Autoři: prof. MUDr. Hana Rosolová, DrSc.

Multidisciplinární zkušenosti u pacientů s diabetem
Autoři: Prof. MUDr. Martin Haluzík, DrSc., prof. MUDr. Vojtěch Melenovský, CSc., prof. MUDr. Vladimír Tesař, DrSc.

Úloha kombinovaných preparátů v léčbě arteriální hypertenze
Autoři: prof. MUDr. Martin Haluzík, DrSc.

Halitóza
Autoři: MUDr. Ladislav Korábek, CSc., MBA

Terapie roztroušené sklerózy v kostce
Autoři: MUDr. Dominika Šťastná, Ph.D.

Všechny kurzy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#