#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Deník holky z lékárny


Vyšlo v časopise: Čas. čes. lék., 91, 2019, č. 2, s. 33

Mystery shopping je důležitý, protože nás posouvá dál, ukazuje nám cestu a nový směr. Teď si asi každý ťuká na čelo a chce mi vrazit jednu mezi oči, že? Úplně to slyším: „Jak to ta holka může říct? To jí někdo zaplatil, nebo co?“ Hned vám to vysvětlím.

Pracovala jsem v jedné lékárně, byla jsem tam hodně nešťastná, ale furt jsem si říkala, že to bude dobrý, že si zvyknu a všechno bude sluníčkové. Nebylo. Až do chvíle, kdy přišel mystery shopping a dopadl špatně. Vlastně podle mě už lépe ani dopadnout nemohl, ale víte jak to (někdy) chodí.

O co se jednalo: Přišla slečna, která chtěla konkrétní kapky na bolestivou menstruaci. Řekla jsem jí, že musí mít předpis od lékaře. Doporučila jsem analgetikum na volný prodej a hořčík, aby se zbavila křečí, na které si tolik stěžovala. Slečna si nic nevzala, že si dojde na gynekologii, takže jsme se rozloučily. Rozhovor byl ve velmi přátelském duchu (což bylo i v hodnocení).

Přišlo hodnocení a šla jsem na kobereček (a rozhodně to nebyl ten červený koberec), ale co, každý den není posvícení. Paní vedoucí vzala papír s hodnocením mystery shoppingu a začala na mě řvát, jak je možný, že jsem slečně doporučovala přípravek A, když spolupracujeme s jinou firmou a když přípravek A je jen obyčejné analgetikum. Kdybych dala přípravek B, který je od firmy, se kterou máme dobré vztahy (čti: HODNĚ PENĚZ), tak by to bylo pro pacientku mnohem lepší, protože by dostala úžasné spasmolytikum s analgetikem v jednom – ten úžasný lék byl jeden z ibuprofenů v rapid formě. (Asi není potřeba nic vysvětlovat.)

Řev pokračoval: „Tohle už nikdy neuděláš, to se nebude nikdy opakovat! Až bude mystery shopping příště, tak…“ Než stihla paní vedoucí dokončit větu, řekla jsem: „Až bude mystery shopping příště, tak já už tady nebudu.“ Tou dobou už jsem měla výpověď ve skříňce, jenže pořád jsem si říkala, že nemám důvod ji dávat, najednou už ale důvod byl. Rovnou jsem se do kanceláře vrátila a výpověď podepsala, dokonce to pěkně vyšlo k poslednímu dni v měsíci. Mystery shoppingu, děkuji ti!Po uplynutí výpovědní lhůty jsem nastoupila do lékárny v úplně jiné části města, a bylo mi krásně.

Ano, i pro mě znamenají všichni ti „tajní“ stres, nemám to ráda. Myslím si, že se ty nic neříkající údaje berou zbytečně vážně, peníze se vyhazují oknem, ale na tohle vzpomínám pozitivně.

M.


Štítky
Farmacie Farmakologie Farmaceutický asistent

Článek vyšel v časopise

Časopis českých lékárníků

Číslo 2

2019 Číslo 2
Nejčtenější tento týden
Nejčtenější v tomto čísle
Kurzy

Zvyšte si kvalifikaci online z pohodlí domova

Hypertenze a hypercholesterolémie – synergický efekt léčby
nový kurz
Autoři: prof. MUDr. Hana Rosolová, DrSc.

Multidisciplinární zkušenosti u pacientů s diabetem
Autoři: Prof. MUDr. Martin Haluzík, DrSc., prof. MUDr. Vojtěch Melenovský, CSc., prof. MUDr. Vladimír Tesař, DrSc.

Úloha kombinovaných preparátů v léčbě arteriální hypertenze
Autoři: prof. MUDr. Martin Haluzík, DrSc.

Halitóza
Autoři: MUDr. Ladislav Korábek, CSc., MBA

Terapie roztroušené sklerózy v kostce
Autoři: MUDr. Dominika Šťastná, Ph.D.

Všechny kurzy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#