#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Kampaň k záchraně života pokračuje


Vyšlo v časopise: Čas. čes. lék., 91, 2019, č. 2, s. 8

Podobně jako v předchozích dvou letech připravila ČLnK pokračování kampaně „Nebojte se zachránit život“ pro rok 2019. Partnerem projektu je opět společnost Teva Pharmaceuticals.

Kurzy první pomoci budou opět probíhat na úrovni okresních sdružení, organizačně však doznají určitých změn. Budou delší – 3x 60 minut – s rozšířenou teoretickou a zejména praktickou částí, aby měl každý účastník dostatečný prostor k nácviku resuscitačních technik. Program kurzů bude jednotný (dříve základní a pokračovací) a bude se moci přihlásit kterýkoliv zájemce bez dalších podmínek (účast na základním kurzu, absolvování webináře). Přesto však zhlédnutí webinářů k první pomoci, které jsou zdarma k dispozici na webu ČLnK, jako přípravu na kurz vřele doporučujeme.

Na programu bude teorie a praktický nácvik resuscitace dospělého i dítěte, postupy v případě dušení cizím tělesem, resuscitace s automatizovaným externím defibrilátorem (AED), dýchání samorozpínacím vakem, nácvik aplikace adrenalinu trenažérem autoinjektoru a zastavení masivního zevního krvácení.

Letos se setkáte s tradičním lektorem dřívějších ročníků MUDr. Jiřím Pokorným (semináře pro 15 účastníků) nebo s aktiv­ními lékaři–záchranáři, lektory společnosti Jak zachránit život (2 lektoři pro 20 účastníků). Celkově připravujeme 45 ­kurzů s kapacitou 750 účastníků.

Vzhledem ke zvýšeným nákladům, protože program je inovován a kurzy jsou delší, bude účtován účastnický poplatek ve výši 300 Kč. Přihlašování a platba bude standardně na webu ČLnK v sekci vzdělávání, účastnit se v případě zájmu mohou také farmaceutické asistentky, které se mohou přihlásit u Bc. Kláry Jindrové (e-mail: jindrova@lekarnici.cz, tel.: 731 137 302).

Kurzy první pomoci začnou během dubna. Pro informaci o konkrétních termínech a místech konání sledujte webové stránky ČLnK, o konání kurzu v OSL vás jistě budou informovat také vaši předsedové. Nenechte si ujít jedinečnou příležitost navštívit praktický kurz v místě svého bydliště. Pokud jste zatím nevyzkoušeli kurzy minulých ročníků, rozhodně neváhejte, jestli jste kurz již absolvovali, nebojte se přihlásit znovu – určitě se dozvíte něco nového a upevníte si znalosti a především praktické dovednosti z nácviku resuscitačních technik. Zachránit život může každý z nás!

PharmDr. David OVČAŘÍ

Bc. Klára JINDROVÁ


Štítky
Farmacie Farmakologie Farmaceutický asistent

Článek vyšel v časopise

Časopis českých lékárníků

Číslo 2

2019 Číslo 2
Nejčtenější tento týden
Nejčtenější v tomto čísle
Kurzy

Zvyšte si kvalifikaci online z pohodlí domova

Hypertenze a hypercholesterolémie – synergický efekt léčby
nový kurz
Autoři: prof. MUDr. Hana Rosolová, DrSc.

Multidisciplinární zkušenosti u pacientů s diabetem
Autoři: Prof. MUDr. Martin Haluzík, DrSc., prof. MUDr. Vojtěch Melenovský, CSc., prof. MUDr. Vladimír Tesař, DrSc.

Úloha kombinovaných preparátů v léčbě arteriální hypertenze
Autoři: prof. MUDr. Martin Haluzík, DrSc.

Halitóza
Autoři: MUDr. Ladislav Korábek, CSc., MBA

Terapie roztroušené sklerózy v kostce
Autoři: MUDr. Dominika Šťastná, Ph.D.

Všechny kurzy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#