#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

XXI. Konference mladých lékárníků


Vyšlo v časopise: Čas. čes. lék., 91, 2019, č. 2, s. 5

ČLnK zve členy komory na letošní XXI. ročník Konference mladých lékárníků 2019, uskuteční se ve dnech 17.–18. 5. 2019. Tradiční název ponecháváme a podobně jako v minulých letech oznamujeme, že KML2019 je otevřena všem lékárníkům mladým duchem. Nabízíme zajímavý a pestrý program, který bude výzvou k přemýšlení o řadě zažitých, ale sporných témat – „Mýty, fakta a zvláštnosti ve farmakoterapii“.

Pro inspiraci předkládáme souhrn plánovaných námětů:

Názory na podávání probiotik při ATB léčbě (Mgr. Markéta Dlouhá, FN Motol), Otázky ohledně střevního mikrobiomu (RNDr. Petr Ryšavka, Pharmaceutical Biotechnology), Co jsou „orphan drugs“ a jaké je jejich využití v ČR (Mgr. Veronika Krajčová, FN Motol), Léčba některých vzácných onemocnění (FN Ostrava a FN Brno), Onemocnění spojená s poruchami metabolismu mědi (PharmDr. Klára Bechná, Kopřivnice), Jak zajistit léčiva k léčbě vzácných onemocnění a mimořádné dovozy? – legislativa, dostupnost, úhrady (Mgr. Petra Havránková, Brno a Mgr. et MUDr. Jaroslav Maršík), Mýty a fakta o očkování (MUDr. Lubomíra Hozáková, FN Ostrava), Specifika úpravy léčiv pro sondovou výživu (PharmDr. Martina Swierkosz, FN Ostrava), Racionální podávání ASA u seniorů (MUDr. Jakub Seget, SN Opava) atd.

Organizační tým tvoří Mgr. Olga Nedopílková (Svobodová), Mgr. Jana Martinásková a PharmDr. Lukáš Láznička, za sekreta­riát komory Jitka Márová.

Letos se u příležitosti XXI. KML koná v Opavě výjezdní zasedání představenstva komory, takže se najde prostor také k řešení některých aktuálních témat ve farmacii a komoře.

Přístup na kongres není omezován věkem, pouze ­bezhotovostní úhradou registračního poplatku ve výši 600 Kč. Ubytování si řeší účastníci sami (nabídka ubytovacích kapacit je v Opavě dostatečná – hotely Iberia, Katharein, Koruna, Opava a řada penzionů). Odborný program bude jako v jiných letech doplněn o společenský program, letos uvidíme muzikál ve Slezském divadle v Opavě. O děti účastníků konference se postará učitelka MŠ.

Přihlašování účastníků bude umožněno na webu komory nebo přímo na sekretariátu ČLnK (Jitka Márová, marova@lekarnici.cz, tel.: 241 090 663). Bližší informace a podrobnosti k odbornému programu budou zveřejňovány v sekci vzdělávání na webu komory a v ČČL.

Za organizační výbor

Olga NEDOPÍLKOVÁ


Štítky
Farmacie Farmakologie Farmaceutický asistent

Článek vyšel v časopise

Časopis českých lékárníků

Číslo 2

2019 Číslo 2
Nejčtenější tento týden
Nejčtenější v tomto čísle
Kurzy

Zvyšte si kvalifikaci online z pohodlí domova

Hypertenze a hypercholesterolémie – synergický efekt léčby
nový kurz
Autoři: prof. MUDr. Hana Rosolová, DrSc.

Multidisciplinární zkušenosti u pacientů s diabetem
Autoři: Prof. MUDr. Martin Haluzík, DrSc., prof. MUDr. Vojtěch Melenovský, CSc., prof. MUDr. Vladimír Tesař, DrSc.

Úloha kombinovaných preparátů v léčbě arteriální hypertenze
Autoři: prof. MUDr. Martin Haluzík, DrSc.

Halitóza
Autoři: MUDr. Ladislav Korábek, CSc., MBA

Terapie roztroušené sklerózy v kostce
Autoři: MUDr. Dominika Šťastná, Ph.D.

Všechny kurzy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#