#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

EDITORIAL


Autoři: Pokorný Zdeněk;  Havlíček Standa
Vyšlo v časopise: Čas. čes. lék., 92, 2020, č. 12, s. 3


Právě končící rok byl mimořádný. Proč by takový nemohl být náš poslední letošní editorial? Proč bychom ho nemohli napsat oba, kteří se jinak v jeho psaní střídáme? Stando? Je proto minimálně jeden důležitý důvod, tradičně konzervativní přístup lékárníků, našich čtenářů. Na druhou stranu, proč to nezkusit. Mě nikdo z přílišné opatrnosti nemůže podezřívat a v tomhle roce už toho lékárníci přijali docela dost. Mám pravdu?

To ano. Velmi dobře přijali tvůj cyklus slavných lékárnických vynálezů. To bylo něco tak mimořádného, že to jen těžko půjde v příštích letech překonat.

Leda by některá z našich kolegyň lékárnic nějaký ten vynález patentovala. Dovedeš si to představit? První žena, lékárnická vynálezkyně a z České republiky?

No samozřejmě, Veronika, Hanka, Nina, Ivana, Míša, Radka, Kateřina, Saša, všechny jsme představili v letošním cyklu členů představenstva Komory. Co myslíš, že by si rády přečetly příští rok v lékárnickém časopisu?

Bylo by hezké vědět, o čem chtějí číst. Ještě hezčí by bylo číst od nich, co chtějí vynalézat, co chtějí, aby bylo vynalezeno a co by ženám v lékárnách nejvíce prospělo. Přeci jen jich je v profesi významná většina.

Hurá, uděláme „ženskou rubriku“ a vůbec bychom se farmaceutkám měli víc věnovat. Třeba nám to oplatí a zodpoví tvoje otázky. Každopádně jsou to už moje druhé Vánoce u vás, milých lékárnic a lékárníků, tak jsem vám všem chtěl poděkovat za spolupráci a popřát krásné svátky, ať už je slavíte v jakémkoliv ritu. Je mi s vámi dobře.


Byla to povedená spolupráce, časopis ukázal hezkou tvář nejenom na obálce, ale teď si po jedenácti dílech vynálezů uvědomuji, že tak dobrý nápad nepřichází „jen tak“, že možná žádný podobný nepřijde. Tak proč ho víc nevyužít? Příští rok vydáme vynálezy jako knihu! Co vy na to, naši čtenáři? Když seriál vydáme v knižní podobě, budete se chlubit? Koupíte si takovou knihu? Doporučíte ji svým pacientům, aby se o lékárnících dozvěděli víc?

Zdeněk POKORNÝ

Standa HAVLÍČEK


Štítky
Farmacie Farmakologie Farmaceutický asistent

Článek vyšel v časopise

Časopis českých lékárníků

Číslo 12

2020 Číslo 12
Nejčtenější tento týden
Nejčtenější v tomto čísle
Kurzy

Zvyšte si kvalifikaci online z pohodlí domova

Hypertenze a hypercholesterolémie – synergický efekt léčby
nový kurz
Autoři: prof. MUDr. Hana Rosolová, DrSc.

Multidisciplinární zkušenosti u pacientů s diabetem
Autoři: Prof. MUDr. Martin Haluzík, DrSc., prof. MUDr. Vojtěch Melenovský, CSc., prof. MUDr. Vladimír Tesař, DrSc.

Úloha kombinovaných preparátů v léčbě arteriální hypertenze
Autoři: prof. MUDr. Martin Haluzík, DrSc.

Halitóza
Autoři: MUDr. Ladislav Korábek, CSc., MBA

Terapie roztroušené sklerózy v kostce
Autoři: MUDr. Dominika Šťastná, Ph.D.

Všechny kurzy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#