#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Den lékáren 2020: „Z rukou lékárníka, s radou odborníka. Ve vaší lékárně.“ Zapojte se i Vy


Autoři: Krebs Aleš;  Kopecký Martin;  Bažantová Michaela
Vyšlo v časopise: Čas. čes. lék., 92, 2020, č. 5, s. 11

Ve čtvrtek 18. června 2020 proběhne tradiční akce České lékárnické komory Den lékáren. Tento ročník bude ve znamení vás, lékárníků, a vašich lékáren, jež patří mezi nejdostupnější zdravotnická zařízení.

Lékárny plní pro společnost mnoho funkcí. Jejich důležitost a nenahraditelnost zdůraznila koronavirová pandemie, když z ambulantního sektoru zdravotnictví zůstaly jako jediné téměř bez výjimky otevřené a zajišťovaly maximální dostupnost péče pro všechny své pacienty.

Jedním z hlavních úkolů lékárníků při poskytování lékárenské péče je výdej léčivých přípravků na recept i bez něj, pro jehož odborně řádné a bezpečné plnění považujeme za nezbytný osobní kontakt lékárníka s pacientem. Je ovšem celá řada dalších činností a služeb, které lékárny pacientům a společnosti poskytují: příprava individuálních léčivých přípravků, poradenství a konzultace, výdej zdravotnických pomůcek, ředění antibiotických sirupů, komunikace s předepisujícími lékaři, zásobování jiných zdravotnických zařízení, kontrola a správné uchovávání léčivých přípravků, sběr nepoužitelných léků a mnoho jiných.

Téma letošního Dne lékáren jsme zvolili na základě aktuálního vývoje a zkušeností z předchozích několika měsíců. Naší snahou je vyzdvihnout důležitost osobního kontaktu a místní dostupnost lékárny pro pacienty. Vše připravujeme také s ohledem na Vás, lékárníky, abyste v této náročné době nebyli nuceni věnovat se před samotnou kampaní studování materiálů na konkrétní odborné téma či absolvování webináře.

Zapojte se i Vy s Vaší lékárnou do letošního Dne lékáren. ­Přihlášení lékárny a volbu distributora pro dodávku tištěných materiálů může provést kterýkoli její lékárník na webu komory v Kartě člena v sekci Moje lékárna.

Lékárny přihlášené do 26. května dostanou prostřednictvím zvoleného distributora materiály v tištěné podobě: plakáty A1 a poznámkové bločky A6 s infografikou základních činností lékárny.

Pro lékárny, které se přihlásí po 26. květnu, budou plakát a bloček pro instrukce pacientům dostupné v grafické podobě ke stažení na webu komory – z časových důvodů již však  nedostanou materiály v tištěné podobě.

Den lékáren 2020 budeme propagovat v tradičních médiích i na sociálních sítích.

Děkujeme za Vaši aktivitu a věříme, že nejen u příležitosti Dne lékáren svým pacientům dokážeme, že naše profese a osobní kontakt lékárníka s pacientem patří mezi základní kameny zdravotnictví a jsou přínosem nejen pro zdraví jednotlivce, ale i celou společnost.

Aleš Krebs, prezident ČLnK

Martin Kopecký, viceprezident ČLnK

Michaela Bažantová, tisková mluvčí ČLnK


Štítky
Farmacie Farmakologie Farmaceutický asistent

Článek vyšel v časopise

Časopis českých lékárníků

Číslo 5

2020 Číslo 5
Nejčtenější tento týden
Nejčtenější v tomto čísle
Kurzy

Zvyšte si kvalifikaci online z pohodlí domova

Hypertenze a hypercholesterolémie – synergický efekt léčby
nový kurz
Autoři: prof. MUDr. Hana Rosolová, DrSc.

Multidisciplinární zkušenosti u pacientů s diabetem
Autoři: Prof. MUDr. Martin Haluzík, DrSc., prof. MUDr. Vojtěch Melenovský, CSc., prof. MUDr. Vladimír Tesař, DrSc.

Úloha kombinovaných preparátů v léčbě arteriální hypertenze
Autoři: prof. MUDr. Martin Haluzík, DrSc.

Halitóza
Autoři: MUDr. Ladislav Korábek, CSc., MBA

Terapie roztroušené sklerózy v kostce
Autoři: MUDr. Dominika Šťastná, Ph.D.

Všechny kurzy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#