#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Okamžité řešení stresové inkontinence? Intravaginální pomůcka Diveen®


Vyšlo v časopise: Čas. čes. lék., 92, 2020, č. 5, s. 30

Stresovou inkontinencí moči, ať již epizodní nebo chronickou, trpí značné množství žen. Pro ženy, které trápí samovolný únik moči, preferují posilování pánevního dna a nechtějí zatím podstoupit chirurgický zákrok, nyní existuje okamžité řešení. Jedná se o unikátní patentovanou intravaginální pomůcku Diveen®.

Pomůcka má tvar kapky a ženy si ji pomocí aplikátoru velmi snadno zavedou do pochvy (podobnějako menstruační tampon). Pokud je aplikace provedena správně, zabrání pomůcka Diveen® úniku moči tím, že při zvýšení nitrobřišního tlaku změní mírně svoji polohu a zvýší tlak na močovou trubici.

Pomůcka je k dispozici ve dvou veli­kostech (S a M) a je vyrobena z bio­kompatibilního materiálu. Veškeré podrobnosti včetně instruktážního videa jsou pacientkám k dispozici na webové stránce www.diveen.cz. Od loňského roku je pomůcka také zavedena v systému úhrad zdravotních pojišťoven.

Testování pomůcky Diveen® přineslo pozitivní výsledky

Pomůcka byla testována v urologické ambulanci Uromeda MUDr. Monikou Hanákovou. Vzorky byly poskytnuty čtyřiceti novým pacientkám ve věku 30 až 45 let. „Všechny ženy byly po porodu a většina z nich trpěla stresovou inkontinencí prvního stupně, kterou uvedly ve vstupním dotazníku,“ vysvětluje MUDr. Hanáková.

Následně měly pacientky možnost vyzkoušet si obě velikosti pomůcky. Lékařka a zdravotní sestra je podrobně edukovaly o správné technice zavádění a pod vedením fyzioterapeutky zároveň cvičily a posilovaly svaly pánevního dna.

Při další kontrole v ambulanci MUDr. Hanáková provedla dotazníkové šetření, ze kterého vyplynulo, že způ­sob zavádění pomůcky vyhovoval 95 procentům žen. Celkem 72,5 procenta žen po zavedení Diveen® nevnímalo a pouze 5 procent žen uvedlo, že je pro ně zavedená pomůcka nepříjemná. Žádná z žen ji však nemusela pro nepříjemné pocity vyjmout.

Snížení úniku zaznamenalo 82,5 procenta pacientek

„Pacientky většinou preferovaly zavádění pomůcky Diveen® před zátěžovými aktivitami, mezi něž patřil například ta­nec, cvičení, zvedání dětí nebo jiných břemen. Úniky moči se snížily u 82,5 procenta testovaných pacientek,“ doplňuje výsledky MUDr. Hanáková. Účinnost Diveen® ženy dále ocenily při kašli a kýchání. ­Čtyři ­pacientky pro řešení svého problému se stresovou inkontinencí upřednostnily nošení po­můc­ky celý den. Jako důvod uvedly, že je to komfortnější než používání slipových vložek.

„Hlavní výhodou ingravaginální pomůcky Diveen® je neinvaziv­nost, komfort, ve správných indikacích a při správně zvolené velikosti i efektivita a především okamžitá pomoc,“ komentuje pomůcku a výsledky testování MUDr. Monika Hanáková.

KOMERČNÍ PREZENTACE



Štítky
Farmacie Farmakologie Farmaceutický asistent

Článek vyšel v časopise

Časopis českých lékárníků

Číslo 5

2020 Číslo 5
Nejčtenější tento týden
Nejčtenější v tomto čísle
Kurzy

Zvyšte si kvalifikaci online z pohodlí domova

Hypertenze a hypercholesterolémie – synergický efekt léčby
nový kurz
Autoři: prof. MUDr. Hana Rosolová, DrSc.

Multidisciplinární zkušenosti u pacientů s diabetem
Autoři: Prof. MUDr. Martin Haluzík, DrSc., prof. MUDr. Vojtěch Melenovský, CSc., prof. MUDr. Vladimír Tesař, DrSc.

Úloha kombinovaných preparátů v léčbě arteriální hypertenze
Autoři: prof. MUDr. Martin Haluzík, DrSc.

Halitóza
Autoři: MUDr. Ladislav Korábek, CSc., MBA

Terapie roztroušené sklerózy v kostce
Autoři: MUDr. Dominika Šťastná, Ph.D.

Všechny kurzy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#