#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Můj čas s covidem


Vyšlo v časopise: Čas. čes. lék., 92, 2020, č. 5, s. 20

Na sociální síti jsme poptávali osobní zkušenosti lékárníků, pozitivně testovaných na covid – 19. Přihlásila se nám lékárnice Klaudia Hutníková. Přečtěte si její příběh.

Takže, posledný deň v lekárni, piatok, (bola som tam ako výpomoc na 7 mesiacov) sme sa dozvedeli, že naša kolegyňa je pozitivna. Ja som pár dni pred tým stratila čuch a chuť, myslela som si, že klasicka nadcha. Potom sme samozrejme išli do karanteny všetci a robili nám testy, kde sa ukázalo že som pozitívna aj ja.

Už to je skoro mesiac a stále som pozitívna. Nič iné mi nebolo, len som stratila čuch a chuť, ani teplota, nič. Čuch a chuť sa postupne vracajú, ale stále je to nič moc. Som v karanténe so svojím ­snúbencom a ten našťa stie pracuje z domu a nenakazil sa odomňa, takže jeho to okrem toho, že musí sedieť doma, nejak nepostihlo. Prvé 3 týždne, čo sme boli doma v karanténe, som nosila rúško, ak som išla k nemu (nedotýkala som sa mu tváre, moju tvár som vždy držala dalej od jeho) a podla mna to pomohlo... on nenosil rúško. No na prvom kontrolnom teste mi vyšiel výsledok negatívny, tak som rúška sundala. A to bola chyba. ­Pretože druhý výsledok bol opäť pozitívny, to sme už také 4 dni boli spolu. ­Takže ja len dúfam, že sa nenakazil, pretože ak áno, tak asi ďalší mesiac v karanténe by sme museli byť.

Celé dni si čítam, pozerám seriály, varím a tak dokola. V ponde­lok idem v poradí už na 4. test a dufam že bude negativny a ak bude, tak potrebujem ešte jeden negatívny. Dúfam, že začiat­kom kvetna bysom mohla nastúpiť do lekárne (do novej, v meste, kde žijem). Imunitu si zvyšujem stále, ovocie, zelenia, smoothie, ale sem tam aj výživové doplnky.

Negatívne reakcie neboli, pretože do kontaktu s nikým okrem kolegýň som neprišla (rodina je na SVK), takže sa nikto nebál, že to odomňa dostal. Ja len celú dobu rozmýšľam, že je to nefér musieť chodiť do práce (ako zdravotnícky pracovník v tomto núdzovom stave) a ak sa ZP nakazí v práci, tak má tiež len 60 % platu. Dokonca aj na SVK majú 100 % a pritom mám pocit že celkovo SVK je pozadu oproti ČR. Mám pocit, že tu na nás trošku zabudli.



Štítky
Farmacie Farmakologie Farmaceutický asistent

Článek vyšel v časopise

Časopis českých lékárníků

Číslo 5

2020 Číslo 5
Nejčtenější tento týden
Nejčtenější v tomto čísle
Kurzy

Zvyšte si kvalifikaci online z pohodlí domova

Hypertenze a hypercholesterolémie – synergický efekt léčby
nový kurz
Autoři: prof. MUDr. Hana Rosolová, DrSc.

Multidisciplinární zkušenosti u pacientů s diabetem
Autoři: Prof. MUDr. Martin Haluzík, DrSc., prof. MUDr. Vojtěch Melenovský, CSc., prof. MUDr. Vladimír Tesař, DrSc.

Úloha kombinovaných preparátů v léčbě arteriální hypertenze
Autoři: prof. MUDr. Martin Haluzík, DrSc.

Halitóza
Autoři: MUDr. Ladislav Korábek, CSc., MBA

Terapie roztroušené sklerózy v kostce
Autoři: MUDr. Dominika Šťastná, Ph.D.

Všechny kurzy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#