#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Deník holky z lékárny


Vyšlo v časopise: Čas. čes. lék., 92, 2020, č. 9, s. 39

Léto plné změn

Ahoj všichni,

je to zase za námi! Celý rok se většina z nás těší na léto, dovolenou, sluníčko a než se člověk naděje, je venku podzim. Na druhou stranu – zaznamenal někdo z vás, že bylo léto?

Vlastně ano, léto bylo těch jediných 14 dní, když jsem v srpnu ležela doma na neschopence, potila se v naší bytovce a umírala vedrem.

Změna je život a letošní léto bylo opravdu plné změn, hodně z nás pocítilo změnu už ve výběru dovolené, žádné moře a pláže, nebo v omezené míře, žádné velké cestování, žádné velké festivaly a já si k tomu přidala ještě malý velký bonus navíc, abych rok 2020 udělala opravdu nezapomenutelným.

Moje první, a vlastně i druhá velká změna, začaly už v dubnu. Pravidelní čtenáři vědí, že 30. dubna jsem se měla stát mladou paní a novomanželkou. Jenže přišel koronavirus, roušky, různá omezení, opatření a s tím i šance si to pořádně znovu promyslet. Tak jsme si to pořádně promysleli a 13. července 2020 měli pohádkovou svatbu s princeznovskými šaty, ve kterých jsem se nevešla ani ke stolu, s obrovským dortem, krásnými tulipány a hromadou jídla a pití, které jsem skoro ani neochutnala, protože (nejen) nervy pracovaly na sto procent.

Druhá velká změna, která sice nastala už v dubnu, během léta se začala pomalu projevovat, a vyvrcholení čekáme až v lednu, je příchod miminka. Díky němu byla naše svatba zase o trošku veselejší.

Pokud si myslíte, že svatba bez alkoholu je nuda, tak není, protože jediný, kdo poctivě navštěvoval od rána do noci toaletu, byla nevěsta.

Celkově mám pocit, že jsem to za ty čtyři měsíce zvládla za půlku populace. Pokud chcete někdo začít s detoxikační kůrou, dát dolů pár kilo a pročistit organismus, tak mohu těhotenství vřele doporučit. Jsem za půlkou těhotenství a váhu mám nejnižší za poslední rok. A to jsem si lámala hlavu, v čem budu posléze chodit v lékárně.

Z letošního léta si odnáším nejen nové příjmení, novou občanku, ale také nové bříško, přičemž jsem lékárnu zevnitř skoro neviděla.


Nejdříve jsem se vdávala, potom jsem byla na svatební cestě, ze které jsem se do lékárny sice vrátila, ale jen na čtyři dny a po čtyřech dnech si miminko řeklo, že by se mu doma líbilo víc. Aspoň čtrnáct dní, mami. Teď doufám, že ještě nějakou dobu v lékárně vydržím, i když co já, moje paní vedoucí doufá, protože pro velký úspěch, jsme v lékárně těhotné hned tři (a dvě na mateřské dovolené).

Koronavirus a karanténa byli prostě zákeřnější víc, než si člověk myslel, ale hlavně, že jsme měli roušku, že jo!?

Pac a pusu

MARTINA, holka z lékárny


Štítky
Farmacie Farmakologie Farmaceutický asistent

Článek vyšel v časopise

Časopis českých lékárníků

Číslo 9

2020 Číslo 9
Nejčtenější tento týden
Nejčtenější v tomto čísle
Kurzy

Zvyšte si kvalifikaci online z pohodlí domova

Hypertenze a hypercholesterolémie – synergický efekt léčby
nový kurz
Autoři: prof. MUDr. Hana Rosolová, DrSc.

Multidisciplinární zkušenosti u pacientů s diabetem
Autoři: Prof. MUDr. Martin Haluzík, DrSc., prof. MUDr. Vojtěch Melenovský, CSc., prof. MUDr. Vladimír Tesař, DrSc.

Úloha kombinovaných preparátů v léčbě arteriální hypertenze
Autoři: prof. MUDr. Martin Haluzík, DrSc.

Halitóza
Autoři: MUDr. Ladislav Korábek, CSc., MBA

Terapie roztroušené sklerózy v kostce
Autoři: MUDr. Dominika Šťastná, Ph.D.

Všechny kurzy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#