#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Návod, jak správně na webináře


Vyšlo v časopise: Čas. čes. lék., 90, 2018, č. 3, s. 17

V nedávné době došlo ke změně technického řešení pro pořádání webinářů ČLnK. V následujícím textu se pokusíme přinést sumář důležitých informací pro jejich bezproblémové absolvování. Připomínáme, že od letošního roku jsou webináře i jejich záznamy k dispozici bez účastnických poplatků a průběžně budou znovu vypisovány také záznamy starších webinářů.

On-line webinář

Potencionální zájemce o on-line verzi webináře se hlásí přes ­internetové stránky www.lekarnici.cz. V autorizované části stránek v sekci Vzdělávání vybere položku Webináře, kde si zvolí ten, na který se chce přihlásit. Po přihlášení na webinář účastník obdrží nejpozději v den jeho konání e-mail s odkazem na webinářovou místnost a odkazem na test. Pokud některý z odkazů nefunguje, je třeba jeho text přímo zkopírovat do příkazového řádku daného prohlížeče.

Odkaz na webinářovou místnost slouží pouze k přístupu na on-line webinář, po jeho skončení již není možné tento odkaz použít, přičemž každý účastník obdrží nejpozději do 7 dnů po uskutečnění webináře další e-mail s odkazem na záznam webináře, který je možné používat opakovaně až do ukončení platnosti záznamu (minimálně rok od jeho vypsání).

Záznam webináře

Přihlašování na záznam webináře probíhá stejným způsobem jako na on-line webinář. Po přihlášení účastník obdrží obratem e-mail s odkazem na záznam webináře a odkazem na test.

Odkaz na záznam webináře je možné používat opakovaně až do ukončení platnosti záznamu (minimálně rok od jeho vypsání).

Odkaz na test slouží k přístupu na elektronický test, který je potřeba úspěšně složit pro získání bodů do celoživotního vzdělávání. Je funkční již v okamžiku získání odkazu a informace o nejzazším termínu jeho vyplnění a minimálním počtu správných odpovědí potřebných k jeho splnění jsou uvedeny přímo v zadání každého testu. Test je možné v případě neúspěchu opakovat třikrát, ale pro jeho splnění postačuje uvedený minimální počet správných odpovědí, není potřeba test vyplňovat opakovaně a snažit se získat co nejvyšší počet správných odpovědí. Pokud se vám při pokusu odeslat formulář s testem zobrazí chyba nebo vám nepřijde záznam testu na e-mail, který jste uvedli, k odeslání testu nedošlo a je třeba odeslat jej znovu.

Body do CV jsou připisovány vždy do 15. dne následujícího měsíce po úspěšném vyplnění testu.

Pro přehrávání on-line webináře i jeho záznamu spolehlivě ­funguje prohlížeč Google Chrome nebo Mozilla Firefox. V současné chvíli není možné pustit si on-line verzi webináře nebo jeho záznam na chytrých telefonech nebo jiných zařízeních kromě PC.

Přes internetové stránky není možné přihlásit se postupně na stejný on line webinář i záznam webináře. Účastníci on-line webináře obdrží přístup k záznamu automaticky po jeho zveřejnění (viz výše). Pro opakovaný přístup na záznam webináře je potřeba použít vždy tento odkaz.

Rádi bychom vás také požádali o zodpovědný přístup při přihlašování. Zájem je velký a kapacita bohužel omezená. Pokud se přihlásíte na on-line webinář a nebudete se jej moci zúčastnit, můžete se (stejně jako na všechny ostatní akce pořádané ČLnK) na internetových stránkách jednoduchým způsobem odhlásit a uvolnit tak místo dalším zájemcům. Pro získání přístupu k záznamu webináře se můžete přihlásit ihned po jeho vypsání.

Chat (diskuse) v on-line verzi webináře je určen primárně k pokládání otázek přednášejícímu nebo sdělování technických problémů (špatná kvalita zvuku apod.). Oprostěte se prosím pozdravů známých či příspěvků s tématem nesouvisejících, případně použijte podokno soukromé konverzace. Děkujeme. V případě jakýkoliv dalších dotazů kontaktujte oddělení vzdělávání: vzdelavani@lekarnici.cz nebo novosad@lekarnici.cz.

PharmDr. Aleš NOVOSÁD PharmDr. David OVČAŘÍ


Štítky
Farmacie Farmakologie Farmaceutický asistent

Článek vyšel v časopise

Časopis českých lékárníků

Číslo 3

2018 Číslo 3
Nejčtenější tento týden
Nejčtenější v tomto čísle
Kurzy

Zvyšte si kvalifikaci online z pohodlí domova

Hypertenze a hypercholesterolémie – synergický efekt léčby
nový kurz
Autoři: prof. MUDr. Hana Rosolová, DrSc.

Multidisciplinární zkušenosti u pacientů s diabetem
Autoři: Prof. MUDr. Martin Haluzík, DrSc., prof. MUDr. Vojtěch Melenovský, CSc., prof. MUDr. Vladimír Tesař, DrSc.

Úloha kombinovaných preparátů v léčbě arteriální hypertenze
Autoři: prof. MUDr. Martin Haluzík, DrSc.

Halitóza
Autoři: MUDr. Ladislav Korábek, CSc., MBA

Terapie roztroušené sklerózy v kostce
Autoři: MUDr. Dominika Šťastná, Ph.D.

Všechny kurzy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#