#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Členové Komory mají svůj nový Facebook!


Vyšlo v časopise: Čas. čes. lék., 93, 2021, č. 2, s. 8

Česká lékárnická komora pro své členy založila uzavřenou FB skupinu „Česká lékárnická komora – členové“. Rozšiřuje tak interní komunikaci na sociální sítě.

Na základě rozhodnutí Představenstva České lékárnické ­komory ze dne 26. 1. 2021 je od 1. února 2021 spuštěna pro členy ­Komory uzavřená facebooková skupina, díky níž bude ­umožněna rychlá interní komunikace.

Stále více lidí, lékárníky nevyjímaje, využívá sociální sítě jako rychlého zdroje informací. Přes odkazy na Facebooku nebo Instagramu vstupují na webové stránky, nakupují, sledují ­youtubová videa... Na sociálních sítích se také účastní diskuzí nad důležitými i méně důležitými tématy. Mnoho uživatelů využívá Facebook jako možnost komunikace v rámci uzavřených skupin, ať už za účelem nákupu dětského nebo sportovního oblečení, bytových doplňků z celosvětově známého švédského obchodu s nábytkem nebo sledování dopravní situace v regionu. I lékárníci mají možnost diskutovat odborné a provozovatelské otázky v oblasti lékárenství v uzavřené skupině Mladých lékárníků. A Česká lékárnická komora ji doposud využívala také, ale „chodila na návštěvu“. Pokud by do této skupiny dávala všechny své příspěvky, které by ráda touto formou sdělovala lékárníkům, působila by ve skupině jako predátor. Pravidelné příspěvky ­Komory o aktuálním dění v oblasti lékárenství, o nových vzdělávacích akcích, webinářích, kampaních, e-Newsletterech, novinkách z představenstva i dalších důležitých aktivitách, by ­navíc narušovaly originální a inspirativní diskuzi, která ve skupině Mladých lékárníků probíhá.

Založení vlastní uzavřené skupiny pouze pro členy ČLnK tak bylo dalším logickým krokem, který projednalo a schválilo představenstvo. Aby měli do skupiny přístup pouze členové Komory, museli jsme najít mechanismus, který ověří, že se do skupiny hlásí člen ČLnK. Mnoho lidí totiž na Facebooku vystupuje pod pseudonymem nebo rodným příjmením. K identifikaci by se sice mohlo využít číslo člena Komory, ale to je volně dohledatelné na internetu. Proto byl společně s IT pracovníkem vytvořen ­algoritmus generování unikátního identifikátoru, který získá každý člen se zájmem o vstup do uzavřené skupiny na webu ­Komory, v ­sekci pro členy, ve své Kartě člena po zaškrtnutí žádosti o členství ve skupině. Tento unikátní identifikátor má podobu osmi znaků s pomlčkou uprostřed.

Žádosti o členství zpracovává Ing. Monika Kučerová (kucerova@lekarnici.cz), pracovnice sekretariátu Komory z oddělení vzdělávání. K této činnosti má k dispozici veškeré nástroje, včetně seznamu členů a unikátních kódů. Také má, a nadále do budoucna bude mít k dispozici seznam lékárníků, kteří ukončí členství v Komoře. V případě, že by takový jedinec byl zároveň členem uzavřené skupiny, bude z ní vyřazen.

Věříme, že využijete možnost interní komunikace na sociální síti pouze mezi členy ČLnK a rádi vás v nové skupině uvítáme.

Mgr. Michaela Bažantová,

tisková mluvčí České lékárnické komory


Štítky
Farmacie Farmakologie Farmaceutický asistent

Článek vyšel v časopise

Časopis českých lékárníků

Číslo 2

2021 Číslo 2
Nejčtenější tento týden
Nejčtenější v tomto čísle
Kurzy

Zvyšte si kvalifikaci online z pohodlí domova

Hypertenze a hypercholesterolémie – synergický efekt léčby
nový kurz
Autoři: prof. MUDr. Hana Rosolová, DrSc.

Multidisciplinární zkušenosti u pacientů s diabetem
Autoři: Prof. MUDr. Martin Haluzík, DrSc., prof. MUDr. Vojtěch Melenovský, CSc., prof. MUDr. Vladimír Tesař, DrSc.

Úloha kombinovaných preparátů v léčbě arteriální hypertenze
Autoři: prof. MUDr. Martin Haluzík, DrSc.

Halitóza
Autoři: MUDr. Ladislav Korábek, CSc., MBA

Terapie roztroušené sklerózy v kostce
Autoři: MUDr. Dominika Šťastná, Ph.D.

Všechny kurzy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#