#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

2019 – rok volební


Vyšlo v časopise: Čas. čes. lék., 91, 2019, č. 3, s. 5

Podzimní volby na sjezd České lékárnické komory nemohou pře­kva­pit snad žádného alespoň trochu aktivního člena komory. Jednou za čtyři roky se však volí nejenom delegáti, ale také členové okresních orgánů komory, a delegáti sjezdu pak volí nové představenstvo, čestnou radu, revizní komisi, prezidenta a viceprezidenta.

Jednou za čtyři roky je teď. V listopadu 2019 se budou na sjezdu volit nové centrální orgány komory. Některá okresní sdružení už mají zvoleno. Po dlouhých ­letech například vysílá na XXIX. sjezd ­České lékárnické komory OSL Brno a ­vůbec poprvé třeba OSL Praha 8. ­Věříme, že se podaří zvolit i v dalších neaktivních OSL.

Stejně jako v letech 2003, 2007, 2011 a 2015 chceme i v Časopise českých lékárníků nabídnout členům možnost seznámit se s kandidáty do centrálních orgánů a otisknout jejich fotografie a profily. Představenstvo k tomu přijalo následující usnesení:

Profily kandidátů do centrálních orgánů budou zveřejňovány na webu komory v abecedním pořadí a zařazovány budou tak, jak budou doručovány kandidáty. V ČČL budou kandidáti představeni v zářijovém čísle, profil může být o max. délce 3 000 znaků plus fotografie, uzávěrka k 31. 8. 2019, výzva k předkládání profilů bude zveřejněna opakovaně v následujících číslech ČČL (3, 4, 5, 6, 7-8).

Aby bylo v čísle 9/19 co publikovat, zbývá jediné. Najít dost statečných, kteří budou nejenom kandidovat, ale také se nebudou bát svou kandidaturu vyhlásit dopředu. K tomu se dají zopakovat pouze slova otištěná na stránkách tohoto časopisu před osmi lety:

Klademe si otázku, jestli se najde dost lidí ochotných trávit čas na zasedáních představenstva komory, revizní komise i čestné rady. A také jestli mezi voliče vystoupí kandidáti předem s „otevřeným hledím“, nebo se jen tak vynoří odnikud až těsně před sjezdem.“

Redakce časopisu nabízí prostor pro vlastní prezentaci, představy a návrhy na fungování komory, každému z kandidátů, který svůj příspěvek, ideálně i s fotografií, pošle nejpozději 31. srpna 2019.

Třeba se konečně zbavíme anonymních dopisů s návodem, jak a koho správně volit, a také kandidátů do voleb, kteří se spontánně rozhodnou v posledních minutách před zahájením voleb.

Stanislav HAVLÍČEK


Štítky
Farmacie Farmakologie Farmaceutický asistent

Článek vyšel v časopise

Časopis českých lékárníků

Číslo 3

2019 Číslo 3
Nejčtenější tento týden
Nejčtenější v tomto čísle
Kurzy

Zvyšte si kvalifikaci online z pohodlí domova

Hypertenze a hypercholesterolémie – synergický efekt léčby
nový kurz
Autoři: prof. MUDr. Hana Rosolová, DrSc.

Multidisciplinární zkušenosti u pacientů s diabetem
Autoři: Prof. MUDr. Martin Haluzík, DrSc., prof. MUDr. Vojtěch Melenovský, CSc., prof. MUDr. Vladimír Tesař, DrSc.

Úloha kombinovaných preparátů v léčbě arteriální hypertenze
Autoři: prof. MUDr. Martin Haluzík, DrSc.

Halitóza
Autoři: MUDr. Ladislav Korábek, CSc., MBA

Terapie roztroušené sklerózy v kostce
Autoři: MUDr. Dominika Šťastná, Ph.D.

Všechny kurzy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#