#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Editorial


Vyšlo v časopise: Čas. čes. lék., 91, 2019, č. 3, s. 3
Kategorie: Editorial

Přestože bude jednat až v listopadu, letošní sjezd delegátů České lékárnické komory zajímá poměrně velkou část členů už v těchto dnech, což potvrzují připomínky a návrhy redakci ČČL. Objevují se dotazy, jestli, a kdy se v časopise představí kandidáti do orgánů komory. Taky úvahy, že kdo chce pro lékárníky pracovat, jistě je rozhodnutý už teď, takže čím dříve se o nich lékárnická veřejnost dozví, tím lépe, aby se jim včas dostalo podnětů z terénu, co především bude nezbytné řešit hned po sjezdu. A jsou tu hlavně pozitivní ohlasy na znovuoživená okresní sdružení lékárníků (tam už delegáty na sjezd komory volili), stejně jako nadějná očekávání, že se díky zvláštním volebním shromážděním podaří obnovit další, i kdyby to bylo na třetí pokus.

Zajímavé jsou úvahy a odhady, kolik přijede na volební sjezd kolegyň a kolegů z nezávislých lékáren a kolik z řetězcových, v té souvislosti nepřekvapují četné spekulace, že hlavně ze současného představenstva po tomto sjezdu nezbude kámen na kameni. Zatím k žádnému totálnímu rozvratu na žádném významném rokování lékárníků nedošlo. Začátečníkům vždycky určitý čas trvá, než pochopí, o co jde, a učí se to hlavně od zkušenějších, kteří ve volbách opakovaně dostanou důvěru. Noví lidé, bez ohledu na to, ve které lékárně pracují, snad přijdou s podněty, možná staronovými, které je nezbytné řešit na úrovni „velké“ komory. Dá se očekávat, že to mohou být právě kolegové ze znovuoživených OSL, jejichž problémy se dostanou na zřetel.

A úvahy, kdo má šanci stanout na další čtyři roky v čele komory? Doufejme, že i ti, o kterých se mluví jako o možných kandidátech na prezidenta, si uvědomují, že je mnoho povolaných, ale málo vyvolených. V každém případě je nutné najít člověka, který nejen udrží nervy na uzdě, ale bude mít odvahu problémy řešit.

Jaroslava HOŘANSKÁ



Štítky
Farmacie Farmakologie Farmaceutický asistent

Článek vyšel v časopise

Časopis českých lékárníků

Číslo 3

2019 Číslo 3
Nejčtenější tento týden
Nejčtenější v tomto čísle
Kurzy

Zvyšte si kvalifikaci online z pohodlí domova

Hypertenze a hypercholesterolémie – synergický efekt léčby
nový kurz
Autoři: prof. MUDr. Hana Rosolová, DrSc.

Multidisciplinární zkušenosti u pacientů s diabetem
Autoři: Prof. MUDr. Martin Haluzík, DrSc., prof. MUDr. Vojtěch Melenovský, CSc., prof. MUDr. Vladimír Tesař, DrSc.

Úloha kombinovaných preparátů v léčbě arteriální hypertenze
Autoři: prof. MUDr. Martin Haluzík, DrSc.

Halitóza
Autoři: MUDr. Ladislav Korábek, CSc., MBA

Terapie roztroušené sklerózy v kostce
Autoři: MUDr. Dominika Šťastná, Ph.D.

Všechny kurzy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#