#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Díky za podzimní setkání


Vyšlo v časopise: Čas. čes. lék., 89, 2017, č. 11, s. 27

Jak je zvykem, od časů organizování exkurzí Spolku pro vybudování ČFM v Kuksu pod vedením docenta Václava Ruska, také letos koncem září se jádro emeritních lékárníků – nyní lékárníků rentiérů – sešlo pod vedením prof. Alexandra Hrabálka, emeritního děkana a současného proděkana Farmaceutické fakulty UK, k podzimnímu setkání v Hradci Králové.


Účastnící si 27. září prohlédli fakultu, nové přístrojové vybavení a zejména nový kampus, který je budován u fakultní nemocnice. Zajímavá byla rovněž návštěva lékárny ve FN, kde jsme viděli v provozu automatický vyskladňovací systém na expedici, tzv. modrý robot. Exkurze v Zahradě léčivých rostlin a ve skleníku FaF pak byly zajímavým závěrem celé prohlídky fakultních pracovišť. K velmi zajímavým zážitkům patřilo i ubytování v hotelu Černigov, neboť tato památka ryzího konstruktivismu bude v dohledné době zbourána a místo ní vystaven zcela nový hotel.

Druhý den program exkurze pokračoval v archeoparku v nedalekých Všestarech, na zajímavém pracovišti experimentální archeologie Univerzity Hradec Králové. Popoledni následovala prohlídka „Gočárova Hradce“ pod vedením zkušené a známé hradecké architektky a urbanistky Ing. arch. Lenky Zídkové.

Poslední den nás čekal neobyčejný zážitek ve firemním muzeu společnosti Petrof, kde jsme se seznámili s jeho historií a měli dokonce možnost vyzkoušet si hru na klavír, a to na současných i muzeálních. O to víc nás potěšilo, že současná generální ředitelka a spolumajitelka firmy Zuzana Ceralová Petrofová je absolventkou právě naší hradecké farmaceutické fakulty, a že při expanzi firmy v posledních letech mohla využít jak svého širokého vzdělání ze studia FaF, tak získanných zkušeností ve farmabyznysu, kde působila před nástupem do rodinné firmy.

Závěrem upřímně děkujeme organizátorům této velmi vydařené akce, a to manželům Hrabálkovým. Jsme velmi potěšeni, že prof. Hrabálek využívá svých rozsáhlých a významných kontaktů i v době, kdy již není děkanem či radním města, a umožňuje tak šířit věhlas regionu Hradec Králové.

Mgr. Aleš NEDOPIL,

účastník setkání


Štítky
Farmacie Farmakologie Farmaceutický asistent
Článek Editorial

Článek vyšel v časopise

Časopis českých lékárníků

Číslo 11

2017 Číslo 11
Nejčtenější tento týden
Nejčtenější v tomto čísle
Kurzy

Zvyšte si kvalifikaci online z pohodlí domova

Hypertenze a hypercholesterolémie – synergický efekt léčby
nový kurz
Autoři: prof. MUDr. Hana Rosolová, DrSc.

Multidisciplinární zkušenosti u pacientů s diabetem
Autoři: Prof. MUDr. Martin Haluzík, DrSc., prof. MUDr. Vojtěch Melenovský, CSc., prof. MUDr. Vladimír Tesař, DrSc.

Úloha kombinovaných preparátů v léčbě arteriální hypertenze
Autoři: prof. MUDr. Martin Haluzík, DrSc.

Halitóza
Autoři: MUDr. Ladislav Korábek, CSc., MBA

Terapie roztroušené sklerózy v kostce
Autoři: MUDr. Dominika Šťastná, Ph.D.

Všechny kurzy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#