#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Editorial


Autoři: Josef Zábranský
Vyšlo v časopise: Čas. čes. lék., 89, 2017, č. 11, s. 3
Kategorie: Editorial

Na první akci v novém působišti se každý zaměstnanec jistě těší, přestože bez určité nervozity se první kroky neobejdou. Alespoň si myslím, že to takto chodí. Nebudu zastírat, že poněkud nesvůj jsem se také já vypravil do Benešova u Prahy na XXVII. sjezd ČLnK. Třetí den v pozici redaktora ČČL a hned cesta na jednu z nejdůležitějších událostí roku.

Co by bylo nevhodnějšího, než se uvést pozdním příchodem? Zavrhl jsem tedy nejisté cestování autem. Z Čakovic to nemám daleko, ale nikdy nelze předvídat, co se může na pražském okruhu přihodit. Bude cesta trvat hodinu, dvě nebo i déle? Těžko říci, nepředvídatelné dopravní zácpy jsou zde na denním pořádku. Vsadil jsem proto na vlak a pohodlně se dopravil do Benešova. Pěší procházka z nádraží pak posloužila k okysličení organismu před jednáním.

Několik účastníků sjezdu, zejména těch, kteří si mě pamatovali ze Zdravotnických novin, se mě ptalo na první dojmy. Co nám lékárníkům říkáte, jak na vás působíme?

Odpověď byla poměrně jednoduchá, nebylo nad ní třeba dlouze přemýšlet. Členy komory jsou chytří a vzdělaní lidé, což není myšleno jako kompliment, nýbrž jako konstatování. Tento fakt ale přináší i určité těžkosti. Inteligentní lidé bývají ze své samé podstaty nezávislí, dokáží promýšlet individuální řešení a jen velice obtížně se dají zahnat do jednoho kotce. Co je tím myšleno? Pouze to, že je zcela transparentní, že také v komoře existují různé myšlenkové proudy, odlišné názory na řešení problémů. Třeba právě v oblasti PR, tedy na hřišti obtížně změřitelném, v oboru, kde výsledky přicházejí až s určitým zpožděním oproti měřitelným obchodním operacím. A jelikož mně je PR blízké, neboť jsem se v něm pohyboval v manažerských pozicích od Mezinárodní asociace farmaceutických firem, dnes AIFP, Scheringu, Bayeru apod., přišla mně poněkud živější debata k tématu velmi zajímavá. Teprve blízká budoucnost nám ukáže účinnost nových přístupů.

Pokud bych pak měl zmínit něco negativního, doporučil bych organizátorům investovat do modernější klimatizace. Stávající je málo účinná.


   

Josef Zábranský


Štítky
Farmacie Farmakologie Farmaceutický asistent

Článek vyšel v časopise

Časopis českých lékárníků

Číslo 11

2017 Číslo 11
Nejčtenější tento týden
Nejčtenější v tomto čísle
Kurzy

Zvyšte si kvalifikaci online z pohodlí domova

Hypertenze a hypercholesterolémie – synergický efekt léčby
nový kurz
Autoři: prof. MUDr. Hana Rosolová, DrSc.

Multidisciplinární zkušenosti u pacientů s diabetem
Autoři: Prof. MUDr. Martin Haluzík, DrSc., prof. MUDr. Vojtěch Melenovský, CSc., prof. MUDr. Vladimír Tesař, DrSc.

Úloha kombinovaných preparátů v léčbě arteriální hypertenze
Autoři: prof. MUDr. Martin Haluzík, DrSc.

Halitóza
Autoři: MUDr. Ladislav Korábek, CSc., MBA

Terapie roztroušené sklerózy v kostce
Autoři: MUDr. Dominika Šťastná, Ph.D.

Všechny kurzy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#