#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Ohrazujeme se proti zpochybňování naší profesní odbornosti


Vyšlo v časopise: Čas. čes. lék., 89, 2017, č. 11, s. 28

V ČČL 9/2017 v článku „Je to opravdu záležitost pouze lékárníků“ je bez jakýchkoli argumentů uvedeno, že lékárny BENU se podílí na „poklesu společenského postavení lékárníků a úrovni lékárenské péče“. Napadání kvality pacientského servisu a především odborné úrovně svých kolegů je ze strany autora příspěvku minimálně nezodpovědné.

Proti článku se proto musíme důrazně ohradit, protože máme naopak celou řadu argumentů, že tomu tak rozhodně není. Kvalitu poskytovaných služeb a odbornost lékáren určují především konkrétní lékárníci v konkrétních lékárnách bez ohledu na to, kdo lékárnu vlastní. Pro odbornou úroveň lékárníků je ve značné míře důležité kontinuální vzdělávání. Společnost BENU má v tomto směru řadu možností a další vzdělávání nadstandardně podporuje. Lékárníkům plně hradí odborné kurzy garantované Českou lékárnickou komorou a přispívá na řadu dalších vzdělávacích kurzů a odborných školení.

Odbornou úroveň dokládá i individuální příprava léků přímo v laboratořích lékáren, která je v případě BENU samozřejmostí. Pacient tak nemusí čekat na dodání několik dnů. Většinu přípravků je možné v akutních případech vyrobit pro pacienta v lékárně ještě v tentýž den. Lékárníci rozhodně nejsou prodavači, ale skuteční odborníci, kteří ke každému z pacientů přistupují individuálně a s maximální péčí. V případě BENU se na odborném zaměření lékáren podílí celá řada lékárníků, kteří pracují na různých úrovních přímo ve vedení společnosti.

Roli lékáren jako zdravotnických zařízení naplňují v BENU také mnohé preventivní programy, nabídka odborných konzultací a projekty pro edukaci široké veřejnosti, které rozhodně nejsou v jiných lékárnách standardem. Mluvíme zde například o lékovém poradenství, screeningu diabetu či poradenství při odvykání kouření. V rámci BENU Akademie pořádáme přednášky a semináře na různá zdravotní témata nebo pořádáme speciální akce jako Dny Slunce a vyšetření kůže, projekt prevence rakoviny prsu a mnohé další. Garantem každého projektu je vždy lékař či zdravotnický specialista. I toto je způsob, jak se staráme o naše zákazníky. Kvalitu poskytovaných služeb a odbornost našich lékáren ať tedy posuzují pacienti a rozhodnou se kam se půjdou poradit a vyzvednout lék. V BENU máme mnoho věrných zákazníků, kteří se k nám vrací.

Lékárníci BENU se tímto ohrazují proti neopodstatněnému zpochybnění jejich profesní odbornosti a pacientského servisu, který svým zákazníkům poskytují.

Za kolektiv lékárníků sítě BENU

PharmDr. Ladislav KRŇÁVEK, BENU Lékárna Beroun


Štítky
Farmacie Farmakologie Farmaceutický asistent
Článek Editorial

Článek vyšel v časopise

Časopis českých lékárníků

Číslo 11

2017 Číslo 11
Nejčtenější tento týden
Nejčtenější v tomto čísle
Kurzy

Zvyšte si kvalifikaci online z pohodlí domova

Hypertenze a hypercholesterolémie – synergický efekt léčby
nový kurz
Autoři: prof. MUDr. Hana Rosolová, DrSc.

Multidisciplinární zkušenosti u pacientů s diabetem
Autoři: Prof. MUDr. Martin Haluzík, DrSc., prof. MUDr. Vojtěch Melenovský, CSc., prof. MUDr. Vladimír Tesař, DrSc.

Úloha kombinovaných preparátů v léčbě arteriální hypertenze
Autoři: prof. MUDr. Martin Haluzík, DrSc.

Halitóza
Autoři: MUDr. Ladislav Korábek, CSc., MBA

Terapie roztroušené sklerózy v kostce
Autoři: MUDr. Dominika Šťastná, Ph.D.

Všechny kurzy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#