#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Deník holky z lékárny


Vyšlo v časopise: Čas. čes. lék., 91, 2019, č. 7-8, s. 33

Hurá na prázdniny!

Musím se vám přiznat, že poslední dobou je pro mě velký problém, abych napsala sloupek do časopisu, abych vydržela v práci, abych byla milá na pacienty a celkově abych fungovala, já se prostě vidím někde na pláži, u moře a s Piňa Coladou v ruce (nejlepším drinkem na světě)!

Takže mé dny vypadají tak, že se s brbláním vykopu z postele, dojedu do práce, tam hned od rána nadávám, jak mě všechno štve (ve světě mimo časopis slovo štve vážně nepoužívám), pak sednu na autobus, cestu prospím a pak brblám, že byla moc krátká, a já musím vystupovat. Odpoledne brblám, že je doma „bordel jak v tanku,“ ale zároveň nejsem schopná zvednout zadek a jít to uklidit. Takže brblám dál.

Na poslední sloupek, s názvem: „Než začnete studovat,“ jsem měla moc hezkou odezvu a přišla mi hromada zpráv a taky prosba, ať příště napíšu něco veselého.

Jelikož jsem od přírody depkař a pravý, nefalšovaný pesimista, tak mi trošku trvá, než se k něčemu veselému propracuji.

Hurá, začínají prázdniny, nebo spíš už jsou v plném proudu! To znamená, že za 8 týdnů, od dnešního večera, kdy píši tento sloupek, se budu válet někde na pláži, u moře a s Piňa Coladou v ruce – to je nejlepší drink na světě! Pokud teďka počítáte, kdy jedu na dovolenou, možná vám to úplně na prázdniny nesedí, a to je správně. Jezdím na dovolenou v září, jako každý průměrný farmaceut nenávidím lidi, takže se chci vyhnout plným plážím, křičícím dětem, davům turistů, frontám a tak všemu, co s tím souvisí. (Děti mám moc ráda, ale zatím se s mou dovolenou neslučují.)

A víte, co nesnáším nejvíc? Na to, že lidi nadávají a diví se, že v létě je v Česku teplo, na to už jsem si zvykla. Ono to je fakt divný, že je v létě teplo, ale že lidi nadávají u moře, že je vedro, nikde ani mráček a z nebe nespadne ani kapka, to fakt nechápu. A zajímavé je, že zase brblají jenom Češi, ale vraťme se k tématu.

S čím souvisí, že začínají prázdniny?

No, přece s tím, že se z nás oficiálně stávají prodavači PANTHENOLŮ. Někde jsem to už zmiňovala, v lékárně mám moc ráda jaro – přichází nachlazení, doznívají chřipky, a hlavně je milion alergií úplně na všechno. Člověk se může vyřádit, poradit, popovídat si a pohrát si s tím! Prostě super! A druhé období, které mě fakt baví, je přechod z podzimu na zimu. Začínají „chřipky“ a všichni chtějí něco na únavu, na imunity, na slabé vlasy, nehty a opět je to zábava.

A pak je ta nudná doba, která se jmenuje LÉTO.

Abychom si rozuměli. Léto je nejlepší část roku – je teplo, sluníčko (někdo se tomu diví), dovolená, bazén, moře, letní párty, drinky, všechno je VENKU zalité Sluncem.

Do lékárny se to Slunce nedostane.

My jsme furt ty bílé holky (kluci), všechno nás bolí z klimatizace, kolegyně jsou na dovolené, takže normální práci musíme zvládat v menším počtu lidí, a i když chodí málo lidí, tak to stojí za to.

Proč?

Protože jsou lidi přehřátý!

Takže jsou protivný, neumí se chovat slušně, se vším mají problém a chtějí ptákoviny, nebo panthenol.

Pacient: „Dobrý den, chci panthenol.“

Lékárník: „Dobrý den, a na co to bude?“

Pacient: „Jak jako na co? Prostě panthenol.“

Lékárník: „Takže po opalování, jako mlíčko?“

Pacient: „Vy snad znáte ještě něco jiného, nebo jak co?“

Lékárník: „Tablety, gel, sprej…“ (Jako já toho znám dost.)

Pacient: „Aha, můžete mi to ukázat?“ (To se nemělo stát.)

Lékárník: (Po deseti minutách u stojanu): „Tak si vezměte to mléko, je nejlepší.“

Pacient: „A jaký je v tom rozdíl… A proč má tohle jinou krabičku… A proč je tohle dražší…?“

Super – půl hodina v háji, fronta až ven, kvůli 79 korunám. Dotyčný je spálený snad i na zadku, ale opalovací krém nepotřebuje, protože ten doma má. Kupoval ho před dvěma lety v Lidlu a je s ním fakt spokojený, vždyť se s ním maže celá rodina! Betakaroten užívat nebude, protože ty léky, to je prostě svinstvo, co si budeme povídat.

Takže lékárník je vyčerpaný, vymluvený a musí zvládnout ještě dalších 99 panthenolů.

A pak si tu Piňa Coladu nedej!

A navíc, šéfredaktor časopisu vyzvídá. Prý by ho jako nelékárníka zajímalo, jestli se v lékárnách odehrávají nějaké letní party, třeba v oficíně po zavíračce?

To je krásná otázka. Když jsem pracovala ještě v Brně, tak jsme měli letní party v oficíně každou chvilku, pustili jsme si hudbu a tancovali mezi tárami, ale tady jsem to ještě nezažila, občas v lékárně zůstaneme, ale spíše každý běží za svými rodinami domů. Proč v té práci trávit více času, než je potřeba, že?

Přeji vám krásné léto, hodně sil, odpočiňte si, užijte si dovolenou, nezapomeňte Panthenol, a já se na vás budu těšit v září!

Martina, holka z lékárny



Štítky
Farmacie Farmakologie Farmaceutický asistent

Článek vyšel v časopise

Časopis českých lékárníků

Číslo 7-8

2019 Číslo 7-8
Nejčtenější tento týden
Nejčtenější v tomto čísle
Kurzy

Zvyšte si kvalifikaci online z pohodlí domova

Hypertenze a hypercholesterolémie – synergický efekt léčby
nový kurz
Autoři: prof. MUDr. Hana Rosolová, DrSc.

Multidisciplinární zkušenosti u pacientů s diabetem
Autoři: Prof. MUDr. Martin Haluzík, DrSc., prof. MUDr. Vojtěch Melenovský, CSc., prof. MUDr. Vladimír Tesař, DrSc.

Úloha kombinovaných preparátů v léčbě arteriální hypertenze
Autoři: prof. MUDr. Martin Haluzík, DrSc.

Halitóza
Autoři: MUDr. Ladislav Korábek, CSc., MBA

Terapie roztroušené sklerózy v kostce
Autoři: MUDr. Dominika Šťastná, Ph.D.

Všechny kurzy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#